Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: amputacja palców

Re: amputacja palców 12/05/2011 11:12 #37

• banita
  • ( Użytkownik )
  • banita Avatar
jak by kazdy wiedzial co sie stanie to by nie bylo problemow na swiece a bez ryzyka nie ma zycia
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: amputacja palców 16/05/2011 12:01 #38

czytam i czytam... fakt zycie po amutacji jest troche inne...ale mysle ze trzeba sie do tego przyzwyczaic... bo czasu i tak sie nie cofnie...to ze inni maja gorzej... wiadomo na calym swiecie sa rozne choroby... ludzie rozne wypadki przezywaja...ja stracilem 2 palce w mlodym wieku ... ale dziekuje Bogu ze głaz ktory doszczetnie zmiazdzyl mi reke... nie spadl mi na głowe... a wtedy juz nie mial bym szans nawet na narzekanie ze mam w zyciu ciezko... i pamietajcie ze mozg po pewnym czasie przyzwyczaja sie do warunkow i chocby do tej reki... duzo czynnosci juz wykonuje lewą... i duzo nauczylem sie operowac 3 palcami jakie mi zostaly... ale mysle ze gdyby nie ten wypadek..nie poznal bym pieknej kobiety...nie byl z nia teraz...wiec moze w zyciu nic do konca nie dzieje sie bez przyczyny... wiem ze mi latwo mowic bo mam taka bliska osobe i mialem ją zaraz po wypadku... ale moze na wszystko przyjdzie czas... dlatego tak jak juz tutaj napisalem kiedys... Trzeba sie wziac w garsc i skopac zyciu dupe...a nie narzekac i licytowac sie ktos ma gorzej...bo nic nam to nie da stoimy dalej w miejscu... a ogladajac sie cale zycie w tyl w to co bylo kiedys... nie bedziemy widziec jakie piekne zycie czeka nas z przodu pozdrawiam wszystkich

Re: amputacja palców 16/05/2011 13:14 #39

i jezeli ktos by chcial pogadac popisac o zyciu po amutacji badz ma problem... chetnie odpowiem na wasze pytania... numer Gadu-Gadu 9002914...

Re: amputacja palców 24/05/2011 21:20 #40

• dav20
  • ( Gość )
  • dav20 Avatar
Witam ,w sylwestra straciłem srodkowego palca w prawej ręcę ,na początku tylko połowe ale potem cały bo martwica sie zrobiła,miałem dwie operacje ale niestety nie uratowali mi go.czeka mnie jescze ooperecja plastyczna kikuta ,bedą mi jakos polepszac wygląd tej reki,mam nadzieje że w przyszłości zrobią mi przeszczep tego palca bo mam dopiero 21 lat i cieżko mi jest patrzeć na tą ręke ,mimo braku tego palca normalnie pracuje i fukcjonuje.

Re: amputacja palców 08/06/2011 15:10 #41

• gregor
  • ( Użytkownik )
  • gregor Avatar
Doskanale rozumiem Was wszystkich którzy macie z tym problem psychiczny bo sam mam taki.

Re: amputacja palców 10/06/2011 17:43 #42

• banita
  • ( Użytkownik )
  • banita Avatar
ja to sie zaczolem zapominac ostatnio ze nie mam prawie dwoch palcy nie przeszkadza mi to w niczym nawet nie umiem reki chowac by nie bylo widac a niech sie gapia
Time to create page: 0.391 seconds