Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: amputacja palców

Re: amputacja palców 11/02/2011 17:40 #31

• iwcia
  • ( Użytkownik )
  • iwcia Avatar
Do banita a których palców nie masz i w jaki sposób je straciłeś?Bo ja jeżdżę za granicę do pracy i mi wstyd jechać teraz z tym palcem. :-)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: amputacja palców 11/02/2011 22:12 #32

Bardzo dobrze Cię rozumiem iwcia bo mam podobny problem i zacytuję słowa pewnej osoby które uważam, że będą tutaj pasować " Myślę, że każda sprawa związana z dłońmi, stanem dłoni po wypadku, jest głęboko związana z naszą psychiką. Każdy ma w umyśle zakorzeniony obraz siebie, schemat swojego ciała i w momencie, kiedy ten schemat zostaje naruszony - nasz umysł zaczyna bronić się lub poszukiwać rozwiązania" jak pisałam są to nie moje słowa ale się w 100% z nimi zgadzam. Każdy inaczej przeżywa stratę, jedni mniej inni więcej. Mam nadzieję że i Ty jak i ja i wiele innych osób po amputacji znajdzie rozwiązanie do swojej sytuacji.

Re: amputacja palców 12/02/2011 10:44 #33

• banita
  • ( Użytkownik )
  • banita Avatar
Iwcia nie mam drugiego i czwartek palca pozbylem sie ich na pile prz obcinaniu desek . Jakos juz na drugi dzien mi to juz nie przeszkadzalo ze ich nie ma poprostu szybko sobie to wytlumaczylem nie mam problemu z tym tylko ze mi zimno w dlon i tyle moich problemow nawet czasmi to jest plus ze ich nie ma nie przeszkadzaja . Nie przejmuj sie tak bedzie dobrze
jak bys chciala o tym wiecej pogadac to pisz na gg

Re: amputacja palców 18/03/2011 16:10 #34

HMMM powiem wam w zasadzie ze stracilem 2 cale palce w prawej rece...i.... nie przejmuje sie tym az tak bardzo... w zasadzie po 4 miesiacach nie odczowam az tak wielkiej roznicy...moj mozg juz chyba dostosowal sie na tyle ze daje rade,... mysle ze to tez kwestia otoczenia w jakim sie obracamy...jak to powiedziala mi moja kuzynka ze trzeba wziasc sie w garsc i skopac zyciu dupe!!! a nie wiecznie siedziec i myslec ze jest zle bo tak sie stalo... :)

Re: amputacja palców 10/04/2011 08:59 #35

• banita
  • ( Użytkownik )
  • banita Avatar
i sie pospisuje pod tym co pisze Dziubax1990

Re: amputacja palców 08/05/2011 20:37 #36

• Toma_87
  • ( Użytkownik )
  • Toma_87 Avatar
Witam. Mam na imię Tomek. Kończę obecnie studia na uczelni w Rzeszowie.
Przyłącze się do waszego tematu.
Pół roku temu wciągnęło mi prawą rękę w heblarkę. W rezultacie odciąłem cztery palce i zdarłem cały grzbiet ręki i dwie kości śródręcza. Trzy palce zostały przyszyte. Ścięgna pozrywane.Ogólnie teraz ręka jest wyłączona... bez chwytu, bez ruchu..tylko jest, a jestem praworęczny. Ręka to jedna wielka blizna Ufoludka. Wiem, że niektórzy stracili część palca lub palec. Wiem, że każdy wam wciska, że niektórzy mają gorzej, mogło być gorzej itp... i tak też jest. Ale nie musiało nas to spotkać:/ Moglibyśmy być w czasie wypadku w ciepłym łóżku i pić ciepłe mleczko.Solidaryzuję się z wami. Bądźcie silni. Docencie życie...Damy rade:)
Time to create page: 0.417 seconds