Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: amputacja palców

Re: amputacja palców 06/01/2011 12:04 #25

Lepiej jest cos stracic za dzieciaka bo uczysz sie z tym zyc od malego ... Tracac 2 palce w prawej rece w wieku 20 lat bardzoo ciezko jest mi np posmarowac kanapke czy zawiazac buty...caly czas mam ochote uzyc pacow ktore mi amputowano
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: amputacja palców 06/01/2011 22:09 #26

Zdaje sobie sprawę że ludzie maja większe problemy, tylko że teraz nasuwa mi się jedno pytanie co dla kogo jest dużym problemem ? Od jakiegoś czasu kontaktuję się z dziewczyną która nie ma ręki i dla niej to żaden problem bo nie ma jej od dziecka. I teraz ktoś widząc ją i mnie bez palca mógłby powiedzieć że to ona ma większy problem niż ja bo przecież ja" tylko" nie mam palca a Ona całej ręki, ale to Ona się nie przejmuje tym faktem, a ja tak, więc według mnie nie jest to tak do końca, że osoba np. bez ręki ma gorzej od osoby bez palca ,ponieważ każdy człowiek jest inny, jedna osoba bardziej będzie coś przeżywać a po drugiej osobie to może spłynąć. Oczywiście pod względem fizycznym gorzej jest mojej znajomej ale na pewno nie emocjonalnym. Więc może przestańcie pisać, że ktoś ma większe problemy niż np. ja, bo skąd możecie o tym wiedzieć przecież mnie nie znacie. Wiem tylko, że dla mnie jest to problem największy i może jestem egoistką ale innych problemy za bardzo mnie nie interesują bo ja nie żyje ich życiem tylko swoim, ale podziwiam wszystkich którzy sobie z radzą z mniejszymi i tymi większymi problemami.
Pozdrawiam.

Re: amputacja palców 01/02/2011 13:17 #27

• iwcia
  • ( Użytkownik )
  • iwcia Avatar
Witam!Dwa miesiące temu straciłam 2 cm palca serdecznego u prawej ręki i jestem bardzo załamana i proszę żeby się odezwali ludzie z podobnymi przypadkami. :-)

Re: amputacja palców 05/02/2011 18:07 #28

• Piotr
  • ( Użytkownik )
  • Piotr Avatar
Nie przejmuj się paluszkiem,nikt nawet nie zauważy,że go nie masz

Re: amputacja palców 05/02/2011 18:25 #29

• iwcia
  • ( Użytkownik )
  • iwcia Avatar
Do Piotr ;-) Tak myślisz że nikt nie zauważy,ja jestem bardzo załamana jak pomyślę o tym palcu to mi się żyć odechciewa.

Re: amputacja palców 08/02/2011 17:03 #30

• banita
  • ( Użytkownik )
  • banita Avatar
wtrace swoje dwa grosze tez nie mam dwoch palcy tak jak ty iwcia i wiekszosci osob jak nie powiem albo nie pokaze to nawet nie widza tego ze ich nie ma wiec nie ma sie co zamartwiac
:-)
Time to create page: 0.190 seconds