Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!!

Re: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!! 25/11/2012 18:49 #13

ja wiem,ale jest mu trudno napewno przez to,dzis jeździł troszkę na wózku i zaczął powoli podnosić kikut,ja starałam się go dopingować i chwaliłam,mówiłam,że jestem dumna z niego,że jak tak dalej będzie zdeterminowany to stanie na nogi szybciej niż myśli,widziałam,że go to podnosi na duchu,były też ciężkie momenty dziś,ale trochę lepiej niż wczoraj,może też kwestia pielęgniarek,wkońcu dziś były jakieś inne ludzkie panie,które również go motywowały
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!! 26/11/2012 21:06 #14

• marcin1
  • ( Użytkownik )
  • marcin1 Avatar
Witaj. Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej. Głowa do góry, będzie dobrze.tato potrzebuje czasu żeby się oswoić z nową sytuacją. Co do protezy to mogę polecić naprawdę dobrą i niedrogą z warszawy.jak chcesz szczegóły to zadzwoń 501650464. Podam ci wszystkie namiary i powiem gdzie i jak załatwiać refundację.
pozdrawiam MM

Re: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!! 26/11/2012 22:04 #15

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Hieny juz sie odezwaly:
Co do protezy to mogę polecić naprawdę dobrą i niedrogą z warszawy.jak chcesz szczegóły to zadzwoń 501650464. Podam ci wszystkie namiary i powiem gdzie i jak załatwiać refundację.
Jak zwykle przy takich „ofertach” nowy forumowicz i jego pierwszy post :-(

Mario, wez pod uwage to, co napisal @wlodek - na kupno protezy masz jeszcze czas. Nie reaguj na razie na propozycje handlarzy.

@lidi ma racje, wykorzystajcie oboje (Twoj tata i Ty) pomoc psychologa.
My wszyscy (amputowani) przechodzilismy trudne chwile, ale one mijaja. Pokaz tacie, ze z proteza mozna funkcjonowac, ale na to trzeba czasu i cierpliwosci. Na youtube znajdziesz sporo filmow, ktore Twego tate moglyby podbudowac, jak chocby ten, faceta po piecdziesiatce:

I nie pozwol wmowic tacie, ze ten facet na filmie chodzi dlatego tak dobrze, bo ma droga proteze. Znam go osobiscie. Ze zwykla mechaniczna proteza chodzil niemal tak samo dobrze.

Trzymaj sie. Jak widzisz po odzewie forumowiczow – nie jestes sama.
m.

Re: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!! 26/11/2012 22:41 #16

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
Hieny juz sie odezwaly:
Co do protezy to mogę polecić naprawdę dobrą i niedrogą z warszawy.jak chcesz szczegóły to zadzwoń 501650464. Podam ci wszystkie namiary i powiem gdzie i jak załatwiać refundację.
Jak zwykle przy takich „ofertach” nowy forumowicz i jego pierwszy post :-(

Mario, wez pod uwage to, co napisal @wlodek - na kupno protezy masz jeszcze czas. Nie reaguj na razie na propozycje handlarzy.

@lidi ma racje, wykorzystajcie oboje (Twoj tata i Ty) pomoc psychologa.
My wszyscy (amputowani) przechodzilismy trudne chwile, ale one mijaja. Pokaz tacie, ze z proteza mozna funkcjonowac, ale na to trzeba czasu i cierpliwosci. Na youtube znajdziesz sporo filmow, ktore Twego tate moglyby podbudowac, jak chocby ten, faceta po piecdziesiatce:

I nie pozwol wmowic tacie, ze ten facet na filmie chodzi dlatego tak dobrze, bo ma droga proteze. Znam go osobiscie. Ze zwykla mechaniczna proteza chodzil niemal tak samo dobrze.

Trzymaj sie. Jak widzisz po odzewie forumowiczow – nie jestes sama.
m.
Zgadza się ja na zwyklej mechanicznej , w dodatku jedna oś , chodzę prawie plynnie , no może ostatnio , trochę gorzej bo lej mam juz do wymiany , no ale fachman protetyk z wawki powiedział że to moje kolano jest nic nie warte , bo sam je kupiłem , a nie od niego:) i jeszcze jedno : otto bock nie jedyna firmą na swiecie która robi elementy protez !!! ciekawi mnie jaka marżę sobie licza protetycy...bo handlarze to wiem , mam konto na ebay:) wiekszośc części z drugiej ręki jest z usa i niemiec.

Re: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!! 27/11/2012 06:00 #17

• Piotr
  • ( Użytkownik )
  • Piotr Avatar
Mario-ja jestem po amputacji już 24 lata(udo i podudzie)chodzę i jestem całkowicie samodzielny,chociaż mam zwykłe tanie protezy.Często widuję faceta,który chodzi o kulach i jednej nodze(nie wiem dlaczego nie nosi protezy).

Re: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!! 27/11/2012 12:30 #18

bardzo wszystkim dziękuję za rady i pomoc jestem naprawdę wdzięczna,jakoś z wami idzie mi lepiej,tato ma sie dziś już lepiej duzo lepiej,śmiga po szpitalu na wózku,sam siada na niego i schodzi,kikut trenuje,rana goi sie pięknie ma maleńką bliznę,dren wyjęty tak więc do przodu,jutro biegnę po te skierowania na protezę i cały czas ten temat jest ciężki dla mnie mimo pomocy,w piatek mam także spotkanie z jego byłym szefem w sprawie zasponsorowania tacie częsci protezy tak więc w piątek będę wiedzieć jaką gotówką dysponuję na nogę,aczkolwiek protetycy jak zauważyłam(wysłałam kilka zapytń)mają rożne ceny i to z kosmosu chyba,mam wrażenie,że żerują na ludzkim nieszczęściu i niewiedzy(nie wszyscy pewnie)ale narazie to jeden zaoferował tylko protezę poniżej 20 tys
Time to create page: 0.386 seconds