Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!!

Re: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!! 10/12/2012 21:36 #31

Piotrze ja niewiem jak ja Ci się odwdzięczę za to wszystko,jesteś fantastycznym człowiekiem,części już mam upatrzone,z tym nfz to rzeczywiście szkoda,ale i tak taniej mnie wyjdzie kupienie i złożenie niż dopłata u protetyka za w miarę sprawną nogę,tak więc z propozycji skorzystam,ale nie za darmo,pieniędzy dać Ci nie mogę,bo zaraz ktoś życzliwy by doniósł,ale kolana mogę kupić dwa żebyś miał też takie super kolanko,jeśli chodzi o lej to znalazłam protetyka co go zrobi na nfz więc luz tak więc do zobaczenia:)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!! 11/12/2012 08:48 #32

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
dzięki , ale nie przyjmę , żadnych kolan:) , miło z Twojej strony , ale ja juz mam , jak chcesz sie odwdzięczyc to pomóż komuś , w jakiejs sprawie , coś w rodzaju :PODAJ DALEJ: pozdrawiam , będziemy w kontakcie

Re: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!! 07/01/2013 23:14 #33

Witam, mam 52 lata, jestem rok po amputacji uda z powodu mięsaka. Problem psychologiczny był, i było dużo dodatkowych problemów - 2 tygodnie po amputacji zmarła moja mama. Na pogrzeb poszedłem z niewygojoną raną w protezie tymczasowej z NFZ - proteza spełniała tylko funkcję wypełniacza w nogawce spodni - nigdy więcej jej nie użyłem. Miałem możliwość wziąć kredyt więc zadłużyłem się na zakup protezy z kolanem elektronicznym Rheo Knee Ossure, z lejem silikonowym - po 7 tygodniach od amputacji. Już wcześniej zacząłem pracować zawodowo używając pożyczonego od protetyka używanego kolana 4-osiowego. Byłem szczęśliwy, że mogę pracować, zarabiać na spłatę długu. Uporczywe bóle fantomowe minęły po 5 miesiącach, chociaż cały czas, do dziś odczuwam je w mniejszym stopniu. Najgorszym problemem jest lej udowy z linerem silikonowym Ossure. Mam ciągły problem z bólem w pachwinie, z otarciami naskórka, z poceniemi się kikuta i ześlizgiwaniem się leja. Protetyk uważa, że to niemożliwe, natomiast dla mnie każdy dzień jest pasmem niekończącego się bólu. Mam już piąty lej protezowy i po każdej poprawce jest gorzej. Ostatnio sam zacząłem podklejać i opiłowywać fragmenty leja - i jest lepiej. Myślę, że trzeba wziąć sprawę w swoje ręce. Generalnie chodzi mi o to, że najważniejszą częścią protezy nie jest drogie kolano i stopa - najważniejszy jest lej protezowy i wiara w siebie. Życzę Wam dużo wiary w siebie i silnej woli. Napewno dacie radę.

Re: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!! 08/01/2013 08:28 #34

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
Witam Kazimierz , masz absolutna rację , lej jak jest wygodny i spasowany to reszta jest do zniesienia, dobrze że sobie sam radzisz z dopasowaniem leja , ja to mam ciagle lej testowy , ale już go piłowałem podklejałem kilka razy , jakos nie wierze ,że ktoś moze mi go dopasować do moich potrzeb, może nie trafiłem na odpowiedniego protetyka jeszcze .

Re: Proszę o pomoc,jestem zagubiona!!! 04/05/2013 20:15 #35

No mi niestety proteza dla taty już potrzebna nie będzie.Mój tato zmarł:(
Mimo to dziękuję za wszystkie rady i miłe słowa:)
Time to create page: 0.218 seconds