Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Amputacja po nowotworze kosci .

Re: Amputacja po nowotworze kosci . 09/01/2011 18:22 #43

• cycuss
  • ( Użytkownik )
  • cycuss Avatar
  • Podziękowania 1
witaj
nagasaki
jak miałeś amputacje we wrzesniu to czy masz proteze tymczasową ?
najlepiej od takiej zaczć dlatego ze kikut się formuje i po pewny czasie trzeba lej zmienić
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Amputacja po nowotworze kosci . 12/01/2011 18:24 #44

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
nagasaki, zawsze w każdej sytuacji trzeba być optymistą.Ja juz16 lat walczę z tym panem R jak nazywa go BOGUSIA.Wazne w tym wszystkim jest konsekwencja w leczeniu,aby go nie zaniedbać.A co do amputacji po nowotworze to istnieje mozliwośc zmiana obwodu kikuta,w moim przypadku znacznie sie powiększył przynajmniej w poczatkowym okresie nie decydowałbym sie na drogą proteze a zwłaszcza leja bo trzeba często go wymieniać ja wraz z protetykiem wymyslilem lej rozszeżający sie przy pomocy tasmy z rzepami.Pozdrawiam jan -życzę wytrwałości ;-)

Re: Amputacja po nowotworze kosci . 17/01/2011 14:39 #45

Czesc :-)
Moj Pan R chyba mnie polubił,bo nie zakonczył "ucztowania"na nodze....ale da sie zyc,oswoiłam go i siebie z choroba,metodą małych kroczkow,chodze o kijkach(nordic),wychodze na parkiet i tancze :-) ,znam swoje mozliwosci i ograniczenia,ale ciesze sie z kazdego najmniejszego osiągnięcia.

Re: Amputacja po nowotworze kosci . 19/01/2011 08:25 #46

• nagasaki
  • ( Użytkownik )
  • nagasaki Avatar
witajcie
tak mam protezę tymczasową, która jest dość mocno niewygodna. Już raz miałam w niej zmieniany lej bo kikut się obkurczył. Teraz właśnie zamierzam zrobić rundkę po protezowniach, żeby coś dobrać odpowiedniego dla siebie.
Co do leczenia to skończyłam chemie pooperacyjne i teraz czekam na kontrole.

Pozdrawiam Was serdecznie:)
Time to create page: 0.380 seconds