Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: amputacja palców

Re: amputacja palców 19/08/2011 05:53 #61

• banita
  • ( Użytkownik )
  • banita Avatar
mi jak juz nie chce sie opowiadac poras enty jak sie to stalo to wale jakims haslem nie dogadywalem sie z nimi i sie ich pozbylem albo suki mnie zdradzily i uciekly gdzies i daja sobie spokoj. Ludzie se szybko przyzwyczajaja a z poczatku beda udawac ze nie widza a z czasem nie bedzie roznicy czy masz czy nie masz palca ja nie mam dwoch i musze im czasem przypominac jak kazuja mi cos zrobic a ja nie moge bo nie mam tyle scisku i sily wiec spokonie jak cos to gg jest w profilu to sie odezwij jak bys chciala pogadac
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: amputacja palców 19/08/2011 08:16 #62

• bodzio2
  • ( Użytkownik )
  • bodzio2 Avatar
  • Podziękowania 1
Masz rację,trzeba takie dysfunkcje pokazywac i dawac do zrozumienia społeczenstwu że to jest normalne,tak jak brak innych częsci ciała np.nogi czy ręki.W naszym społeczenstwie jest to jeszcze mało akceptowane,i częsc ludzi poprostu nie rozumie że tak też można życ i jestesmy normalnymi ludzmi tylko trochę innaczej wyglądamy,to trzeba "zaszczepic"i wtedy dla nikogo nie będzie zjawiskiem oglądanie osoby bez palca lub po - innych amputacjach.Chowanie swojego kalectwa pogarsza sprawę,i pózniej jest wiele rozczarowan i nieporozumien z tego tytułu, bądzmy otwarci na swoje "kalectwo:to szybciej społeczenstwo nas zaakceptuje.Pozdrawiam :->
Żadna droga nie jest trudna, gdy idziemy razem...

Re: amputacja palców 19/08/2011 08:33 #63

• banita
  • ( Użytkownik )
  • banita Avatar
dokladnie tak chowanie w niczyn nie pomoze tylko zaszkodzi np trzymanie reki w kieszeni bo nie ma sie paru palcy tylko uposledza cala reke a u nas dalej wlasnie jest tabu jak czegos nie ma to odrazu kaleka i trzeba mu wspulczuc . mam kolege na wozku a nieraz to mi samemu jest glupio jak widze jego optymizm jaki bije od niego nie jestesmy gorsi tylko troszeczke "wybrakowani" A niech sie gapią przyzwyczaja sie w tedy obie strony do tego ze ludzie z dysfunkcjami sa i beda nie jestesmy maszynami ze mozna cos wymienic albo dorobic :) sorki za moj dlugi nic nie znaczycy wywud myslowy prawdopodobnie nie wnoszacy nic do tematu

Re: amputacja palców 19/08/2011 13:31 #64

• Pela
  • ( Użytkownik )
  • Pela Avatar
dzięki, od razu mi lepiej :->
wymyśliłam dzisiaj bajeczkę, że "smok mi odgryzł palca" Jeszcze jej nie sprawdziłam ale od razu poprawił mi się humor ;-)

Re: amputacja palców 19/08/2011 16:39 #65

• banita
  • ( Użytkownik )
  • banita Avatar
dobre podejscie tak dalej

Re: amputacja palców 19/08/2011 20:15 #66

Najważniejsze to nie wpaść w "pułapkę" zakrywania dłoni bo później ciężko z niej wyjść, wiem to z doświadczenia. I niestety dopiero po tylu latch zdałam sobie z tego sprawę ,że zakrywanie dłoni to nie jest najlepsze rozwiązanie i każdemu odradzam takie wyjście.
Time to create page: 0.296 seconds