Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: amputacja palców

Re: amputacja palców 05/01/2010 12:19 #7

• agat
  • ( Użytkownik )
  • agat Avatar
CZEŚĆ
Nie wiem czy wam podpowiem, ale ostatnio jak byłam u swojego protetyka to przypadkiem była tam dziewczyna bez dwóch palców u dłoni i przymierzała protezę aby zatuszować przepraszam za wyrażenie ten defekt nie widziałam jak to wygląda ale ona była zadowolona adres to Orto Partner Czerwonak koło Poznania może oni coś podpowiedzą
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: amputacja palców 05/01/2010 17:34 #8

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Kosmetyczne protezy palcow robione sa z silikonu na zamowienie indywidualne.

O ile wiem, wiekszosc technikow ortopedycznych robi to.

Trwalosc takiej protezy jak na zdjeciach z ponizszego linku to ok. 2 lata.

www.orthotop.ch/2_spezialist/21_prothetik/211_finger.htm

Pozdrawiam

Re: amputacja palców 05/01/2010 19:25 #9

Witam, dziękuję za podpowiedzi :-D , na pewno będę się dowiadywiać co i jak. Największe teraz tylko mam obawy o koszt takiej protezy czy będzie mnie na nią stać? :-/
Pozdrawiam.

Re: amputacja palców 11/01/2010 22:40 #10

• mik0000
  • ( Użytkownik )
  • mik0000 Avatar
hej;) ja mając 10 lat straciłem 2cm palca wskazującego i pomimo ze mam juz 26 lat nie mogę sie z tym pogodzic. z tej strony www.orthotop.ch/2_.../211_finger.htm
nakładka nr1 pasuje dla mnie jak ulał ale niestety nie znam niemieckiego i nie mam pojecia gdzie taka proteze kosmetyczną można kupic i jaki koszt:( wspołczuje wszystkim ktorzy maja taki sam problem jak ja bo z tym sie nie da zyc normalnie!!!! spotykałem sie wiele razy ze ludzie sie tego brzydzili!!! moze ma juz ktoś taką proteze i wie ile to kosztuje? bede bardzo wdzieczny

Re: amputacja palców 12/01/2010 20:09 #11

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
hej;) ... nie mam pojecia gdzie taka proteze kosmetyczną można kupic i jaki koszt:(

Mik,
jak juz pisalem, protezy kosmetyczne robi sie na indywidualne zamowienie.
Kupic nie mozna ich nigdzie.
Dowiedz sie u najblizszego protetyka, czy ma to w swojej ofercie.
Kazdy (prawie) protetyk zajmujacy sie konczynami gornymi robi rowniez "palce".

Poniewaz sa to produkty indywidualne, to i ceny sa rozne.

Pozdrawiam
m.

Re: amputacja palców 12/01/2010 20:59 #12

Witaj w klubie mik0000 i dopisuje się również do tego,że ludzie potrafią się" tego" brzydzić.Na początku tłumaczyłam sobie że to tylko palec ale niestety szybko się przekonałam że ludzie tak nie myślą.Nie zapomne jak po wypadku musiałam pójść do lekarza z wiązku z amputowanym palcem i pierwsze co usłyszałam to cytuję "dziewczyno i jak ty sobie znajdziesz męża?".Szczęka mi opadła ponieważ ten lekarz zajmował się właśnie takimi przypadkami a tu taki tekst!!!! :shock: I niestety to nie tylko takie słowa słyszałam w swoim życiu, bywały gorsze :-( . Dlatego mik0000 bardzo dobrze Cię rozumiem.Chociaż zawsze mówiłam sobie że gdybym była mężczyzną to pewnie byłoby mi dużo łatwiej żyć bez palca.Wydaje mi się że na kobiety trochę jednak inaczej się patrzy.
A jeżeli chodzi o te protezy to też jestem ciekawa ile kosztują i gdzie są.Na razie nie bardzo mam możliwość jeżdżenia i dowiadywania się o nie ,bo mam 8 miesięcznego smyka w domu.Jeżeli ktoś coś wie proszę piszcie, a jak ktoś ma ten sam problem co ja i chce pogatać to jestem do dyspozycjii.Pozdrowienia.
P.s marze o wszystkich palcach.
Time to create page: 0.388 seconds