Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Jaka proteza za ok. 50 tys zł

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 21/09/2008 09:18 #25

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
Marta, zmień zakład protetyczny.nie daj się nabierać naciągaczom bo to są naciągacze,jesli tak jest jak piszesz.to takich protetyków nalezy zgłosić do odpowiednich instytucji które zajmują się takimi nieuczciwymi firmami.jan
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

różne ceny usług protetycznych 23/09/2008 14:08 #26

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
wracając do cen za usługi protetyczne,to są bardzo różne.dam przykład dwóch firm które wykonywały mi tą samą usługę-wymiana leja z wkładką do protezy tymczasowej podudzia pierwszy zaklad wykonał usługę[shadow=darkred:030cdc8515] za672zł [/shadow:030cdc8515]a drugi miesiąc póżnie tę samą usługę wykonał [shadow=green:030cdc8515]za350zł [/shadow:030cdc8515],przyznacie że róznica znacząca,dodając,że drugi zaklad wykonał lepiej lej mogę chodzić i nie ogniata mnie,jak ten pierwszy,a protetyk jeszcze twierdził że tak musi być-bzdura.tym razem nie wymienię nazw firm,są one z konstancina.podałem ten przykład że należ wybierać zakłady,które mają nam wykonywać usługę.[shadow=yellow:030cdc8515]pozdrawiam szefów firm protetycznycznych[/shadow:030cdc8515],dla refleksji.jan

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 24/09/2008 07:50 #27

• Marta
  • ( Użytkownik )
  • Marta Avatar
Właśnie o takie paranoje cenowe mi chodziło. Jak już się natrafi na dobry zakład protetyczny, to można się go trzymać, ale na początku tej drogi, kiedy dopiero się robi pierwsze protezy, to rozeznanie może być trudne. Osobiście już się trochę rozeznałam w zakładach protetycznych robiących na częściach Otto-Bocka, tę wiedzę udało mi się po części zgłębić,ale ciągle mi brakuje dobrych zakładów protetycznych robiących na innych częściach niż Otto-Bock. Bo może Otto-Bock jest jedną z najlepszych firm, ale niekoniecznie najlepszą. Osobiście znam osobę, która mając do wyboru c-lega i kolano komputerowe Ossura, które wpierw mogła przetestować, wybrała Ossura. To tak w ramach refleksji.
Wybieram się jutro na targi do Łodzi i liczę, że tam uzyskam jakieś przydatne informacje, w końcu tam to będą różne firmy i chyba sporo ludzi, których można popytać. Jestem ciekawa jak to będzie wyglądać.
Pozdrawiam

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 24/09/2008 12:36 #28

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
Marta, skoro się wybierasz na targi jutro,to przy stoisku ortocentrum będzie tomek lub jola,oni będą tam po to aby przekonywać zainteresowanych o potrzebie założenia stowarzyszenia ja będę w piątek.zapraszam do nas.jan

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 10/12/2008 21:13 #29

• Mikle
  • ( Użytkownik )
  • Mikle Avatar
Witam
Czy ktoś może podać dobry zakład protezowy dla protez podudzia? Niestety do tej pory (10 lat od amputacji) nie mogę cieszyć się z dobrze dobranej protezy :-(

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 10/12/2008 21:27 #30

• 20dratw02
  • ( Użytkownik )
  • 20dratw02 Avatar
Mikle. Ja robię obecnie protezę w Warszawskich Zakładach Ortopedycznych to jest moja 1 proteza. W piątek jadę na przymiarkę. Uważam, że obsługa jest bardzo profesjonalna.
Time to create page: 0.317 seconds