Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Jaka proteza za ok. 50 tys zł

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 10/12/2008 21:29 #31

• 20dratw02
  • ( Użytkownik )
  • 20dratw02 Avatar
Mikle, Podaj nr gg tak będziemy mogli szybciej się porozumieć
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 01/08/2011 21:14 #32

• aneczka37
  • ( Użytkownik )
  • aneczka37 Avatar
Witajcie
Chciałabym zasięgnąć opinii.Zrobiłam nowe protezy podudzi na stopach Vari flex i tak chodze na nich juz 1 tydzień i sie zastanawiam czemu sie one nie poddaja uginaniu przy wejsciu po schodach czy nawet jak biegnę, Wczesniej miałam z Firmy Otto-Bocka wiec inaczej sie one amortyzowały przy chodzeniu, byłam z nich zadowolona.Teraz mam te nowe i chodze na nich jak na "szczudłach", takie mam odczucia zero amortyzacji.Pragne nadmienić , iż chodze na protezach podudzia juz 36 lat i sie tak zastanawiam czy dobrze wybrałam.Mam nadzieje ze moge jeszcze te stopy wrocic poniewaz mam je zaledwie tydzień.Pozdrawiam i proszę o opinię.

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 02/08/2011 08:21 #33

• dominik83
  • ( Użytkownik )
  • dominik83 Avatar
Witam Co do wyboru stóp to wybrałeś jak najbardziej trafnie! tylko problem może leżeć po stronie zakladu protetycznego że źle dobral twardość tych stóp, co dla ciebie jest przyczyną takiego odczucia- chodzenia na deskach.
Pozdrawiam

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 02/08/2011 19:02 #34

• aneczka37
  • ( Użytkownik )
  • aneczka37 Avatar
Witaj Dominiku
Wiec rozumiem zalezy od twardosci, wiec przy wadze mojej 75 kg /168 jaka ma byc ta twardosc tych stop.Czytałam z e najlepsza jest 6 a w moim przypadku?

re 17/08/2011 11:31 #35

Witam, potrzebny jest jeszcze wymiar stopy jaką nosisz, najlepiej w centymetrach i poziom aktywności niski/średni/ wysoki i wtedy można mniej więcej dobrać odpowiednią twardość stopy.

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 28/09/2011 05:50 #36

• rober
  • ( Użytkownik )
  • rober Avatar
Witam. Mam zamiar wymienić moje kolano na jakieś lepsze. Jeżeli ktoś zna orientacyjne ceny kolan OB 3R80 i Ossur TK 2000 i 2100 to prosiłbym o wysłanie na PW lub GG.
Pozdrawiam Robert
Time to create page: 0.366 seconds