Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Jaka proteza za ok. 50 tys zł

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 16/01/2012 21:15 #37

• marnyk
  • ( Użytkownik )
  • marnyk Avatar
Witam, mam pytanie czy chodzi/chodził ktoś z Was na kolanie Endolite KX 06? Szukam czegoś dla siebie, kolana prostego ale trwałego, jestem osobą b.aktywną. Miałem to kolano w ręku bez przyjemności przymiarki. Macie jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 17/01/2012 21:17 #38

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
"Macie jakieś doświadczenia?"

Tak, choc tylko z testow.
Bardzo solidne kolano dla aktywnych. Bez elektroniki, ale wieloosiowe, a wiec bardziej bezpieczne (mniejsza mozliwosc potkniecia sie). Poza tym swietnie uszczelnione - zabrudzone mozesz spryskac wezem ogrodowym i nic :-)
O ile pamietam, poza regulacja szybkosci wymachu, mozesz indywidualnie ustawic kat blokady (dobre przy nartach, wrotkach itp), lub "zwolnic" zupelnie do jazdy na rowerze.

Nie biore odpowiedzialnosci prawnej, ale wg mojej opini, jest lepsze niz porownywalne wieloosiowe kolana O.B. lub Oessura.

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 18/01/2012 09:17 #39

• Piotrek
  • ( Admin )
  • Piotrek Avatar
  • Podziękowania 1
Witam

Spróbuj porozmawiać z protetykiem o możliwośći przymiarki tego kolana w zakładzie.
Kolano jest dla użytkowników, potrafiących "wycisnąć" z kolana jak najwięcej (np: wykorzystać system naprzemiennego schodzenia ze schodów, użytkowania w terenie).
Potwierdzam Maćka wypowiedź, co do swobody jazdy na rowerze poprzez "zwolnienie" hydrauliki i dużego kąta zgięcia kolana:).

Powodzenia.
Pozdrawiam
Time to create page: 0.173 seconds