Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami

Podzielmy sie własnymi doświadczeniami 06/08/2008 09:22 #1

• henryk
  • ( Użytkownik )
  • henryk Avatar
Witam.Uważam,że kazdy z nas -amputowanych ma swoje własne sposoby i metody wynikające z konieczności zycie razem z protezą.Nikt lepiej od nas nie opracuje metody radzenia sobie z pewnym problemami.Każda metoda i sposob -zawsze jest przecież poparty doswiadczeniem i praktycznie sprawdzony.Mam na mysli przedstawianie w tym miejscu róznych,czasami moze banalnych sposobów, radzenia sobie i dzielenia sie z innymi swoimi "patentami'.Niech zebrane razem.....posłuża wszystkim zainteresowanym.I tu przykład.Zastosowanie zwykłej suszarki do włosów w ceu nadmuchu powietrza na otarte miejsca kikuta,itd....Pozdrawiam i zapraszam do wpisów.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami 06/08/2008 10:17 #2

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
henryku podoba mi się twoje wejście na forum.tak powinni startować nowo zalogowani.jesteś wyjątkiem.jeszcze gdybys słówko o sobie to byłoby ok .pozdrawiam jan. :lol:

Re: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami 06/08/2008 11:08 #3

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Witaj Henryk tu na forum , nadmuchiwanie powietrza na optarty kikut za pomocą szuszarki do włosów - powiem szczerze niepomyslałbym ze to pomaga i niewpadłbym na taki pomysł. Ja jestem nowicjuszem jako amputant a więc niespecjalnie mam sie czym pochwalic jeżeli chodzi o domowe sposoby. ;-)
Pozdrawiam

Re: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami 07/08/2008 06:35 #4

• henryk
  • ( Użytkownik )
  • henryk Avatar
Cieszę się ,że moja propozycja znalazła pozytywny odbiór.Czekam na dalsze głosy no i konkretne ,pomocne nam wszystkim opisy różnych niekonwencjonalnych sposobów łagodzenia swoich problemów.Pozdrawiam.

Re: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami 11/08/2008 11:50 #5

• henryk
  • ( Użytkownik )
  • henryk Avatar
Chyba moja rodość okazała się .....przedwczesna.Szkoda,że aktywność na tymforum jest taka ,a nie inna...Pozdrawiam wszystkich.

Re: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami 11/08/2008 13:06 #6

• Piotrek
  • ( Admin )
  • Piotrek Avatar
  • Podziękowania 1
Witaj Henryku.
Ja w swojej historii używania protezy na obtarcia stosowałem maści (oxycort, alcacyt), oraz talk na suchą skóre w czasie odpoczynku. Generalnie trzeba uważać i w ciągu dnia zdejmować protezę, aby kikut odpoczął. Pozdrawiam
Time to create page: 0.217 seconds