Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami

Re: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami 08/09/2008 11:21 #19

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
funia! może masz rację trudno wytłumaczyć inaczej brak zainteresowania naszymi problemami.przecież chcielibyśmy wszyscy aby było nam lepiej .to może nastąpić wtedy gdy wszyscy będziemy tego chcieli,ja równiez jestem kiepski w te "klocki",ale probuję,jakoś mi wychodzi.mam nadzieję że tobie też coraz lepie będzie wychodziło pozdrawiam jan ;-)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami 25/09/2008 21:08 #20

• ozonela
  • ( Użytkownik )
  • ozonela Avatar
Mam problem i to duży, przynajmniej dla mnie. Skończyłam rehabilitację i wróciłam do domu. Tam wszystko było w porządku, ale gdy poszłam na krótki spacer proteza tymczasowa obtarła mi krocze przy stronie zdrowej nogi. Czy w takim przypadku należy założyć jeszcze jedną skarpetę czy skontaktować się z protetykiem, żeby zeszlifował ten kawałek protezy, która obciera? W środku mam już wypełnienie, bo mi kikut schudł od momentu pobrania odlewu do przymiarki! Pozdrawiam!

Re: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami 26/09/2008 12:20 #21

• henryk
  • ( Użytkownik )
  • henryk Avatar
Nie mam wysokiej amputacji,w zwiazku z tym lepiej poczekaj na radę kogoś kto z takim problemem juz miał do czynienia i jego rada napewno okaze sie cenna i pomocna.Ja w takim przypadku zabezpieczyłbym narażone miejsce ciała jakims opatrunkiem ,ewentualinie spróbował nałozyć (nakleić) opatrunek na uciskąjace miejsce protezy .Jeśli technicznie niczemu nie przeszkadzałoby wycięcie uciskającego protezy miejsca (oszlifowanie)to jest to najskuteczniejszy sposób.Pozdrtawiam.

Re: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami 26/09/2008 17:06 #22

• ozonela
  • ( Użytkownik )
  • ozonela Avatar
Dzisiaj skontaktowałam się z protetykiem. Jestem umówiona na poniedziałek. Powiedział, że poradzimy sobie z tym problemem! Dzięki za radę Henryku!

Re: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami 26/09/2008 17:36 #23

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
ozonela, napisałem odpowiedz na wiadomosć pryw. henryk dobrze radzi jan

Re: Podzielmy sie własnymi doświadczeniami 01/10/2008 08:36 #24

• henryk
  • ( Użytkownik )
  • henryk Avatar
Dziękuję za wsparcie jmwot-owi,fajnie ,że nie pozostajesz obojętny na zadane pytanie przez ozonele,ale gdyby twoja rada znalazła sie na otwartym poscie ,byc moze mogłaby posłuzyc i innym.Taki cel przyswiecał mi kiedy otworzyłem ten temat.Tak czy inaczej jeszcze raz dzięki jmwojt-owi i zachęta dla innych ,aby właczyli się aktywnie do kontynuowania tematu.Pozdrawiam.
Time to create page: 0.350 seconds