Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Poznam

Re: Poznam 22/08/2011 19:14 #19

• astaret
  • ( Użytkownik )
  • astaret Avatar
;-) hmmm piekno to pojecie wzgledne ludzie od zarania dziejow zachwycaja sie zezbami greckimi bez rak nog i nie zawsze w ludzkiej postaci mam 30 lat.... 19 lat tester sprzetu orto... w glowie wegiel linery, new design i takie tam.... czesc mojego zycia... poza tym kochajaca zona dwuch malych lobuzow... i proteza nogi bez kosmetyki w szafie same krotkie spodnie .... na codzien pracuje zyje i ciesze sie zyciem... ludzie maja kluby np motocyklowe starych samochodow.. jestesmy ich czlonkami a mimo to mamy cos wiecej nalezymy do amputowanych... spolecznosc ktora byla jest i bedzie czescia naszego zycia cieszmy sie ze mozemy prubujemy, a wstyd zostawmy tym co nas nie doceniaja....

+-0+-
Temat został zablokowany.

Re: Poznam 31/10/2011 09:05 #20

• greg320
  • ( Gość )
  • greg320 Avatar
Witam. Początkowo dziwnie przyjęty temat na tym forum. Piękno jest pojęciem względnym, a każdy człowiek jest inny, dlatego nie wszyscy muszą akceptować obowiązujące kanony piekna. Jednym podobają się włosy, inni zwracają uwagę na tuszę a jeszcze innym mogą podobać się kobiety z amputowanymi kończynami. Może po prostu niektórym facetom nie przeszkadza, czy dziewczyna ma jedną, dwie, czy w ogóle nie ma nogi. Wydaje mi się, że wtedy łatwiej można by było zaakceptować określone ograniczenia ruchowe.
Inicjator wątku zwrócił uwagę na fakt, że na co dzień rzadko kiedy można spotkać dziewczynę czy kobietę po amputacji. Ja pamiętam całkiem sympatyczną dziewczynę bez jednej nogi żebrzącą na jednym ze skrzyżowań. To smutne.

Re: Poznam 13/05/2012 15:25 #21

• Wings
  • ( Gość )
  • Wings Avatar
Też chciałbym poznać kobietę po amputacji, podobnie jak autor tematu. Ale nie chcę, żeby to wyglądało jak jakieś ogłoszenie matrymonialne.
Wszyscy jesteśmy takimi samymi ludźmi, czarni czy biali, z nogami, czy bez.. mózg i serce zawsze wyglądają tak samo, więc liczę na jakiś pozytywny odzew ;)

Re: Poznam 14/05/2012 08:49 #22

• bodzio2
  • ( Użytkownik )
  • bodzio2 Avatar
  • Podziękowania 1
Wings to prawda, najważniejsze jet wnętrze człowieka :->
Żadna droga nie jest trudna, gdy idziemy razem...

Re: Poznam 14/05/2012 10:49 #23

• asze
  • ( Użytkownik )
  • asze Avatar
Wings, wejdę z Tobą w polemikę w kwestii Twojego stwierdzenia, że "mózg i serce zawsze wyglądają tak samo" ;) Bywają mózgi szczególnie fascynujące w odróżnieniu od tych gładkich jak kolano :))) Pzrd!
asze

Re: Poznam 14/05/2012 14:18 #24

• Wings
  • ( Gość )
  • Wings Avatar
Tak, na poziome komórkowym można wyodrębnić różnice (w połączeniach synaptycznych), aczkolwiek budowa, kształt i zasada działania są takie same.
A zawartość mózgu (wiedza i doświadczenia, (które wpływają na nasze zachowania)) są rzeczami nabytymi. Podział ludzi np. na dobrych i złych jest tylko chorym wymysłem i nie ma żadnego poparcia ani w praktyce, ani w teorii. Taki mały wywód naukowy na poziomie szkolnym. Można napisać o tym książkę, a można też po prostu powiedzieć, że ludzie są równi oraz wnętrze jest ważniejsze od zewnętrza i nie ma potrzeby tego udowadniać. ;-)
Time to create page: 0.203 seconds