Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Poznam

Re: Poznam 21/02/2011 15:25 #13

• wariat_21
  • ( Użytkownik )
  • wariat_21 Avatar
Wiesz co taka odp Ula mnie smieszy !!!! Ja zyje juz ponad 8 lat i jakos tak sie nie czuje!!! Zyje i sie bawie zrobilem prawo jazdy C i E teraz bedzie na motor i sie nie podaje :P zyje bawie sie tanczy a przy okazji cos ....... innego jak to wieczny kawaler hehe
spioch
Temat został zablokowany.

Re: Poznam 22/02/2011 09:59 #14

• justynav
  • ( Użytkownik )
  • justynav Avatar
  • Podziękowania 1
Ula jak można powiedzieć, że osoba bez ręki czy nogi jest "towarem wybrakowanym"?! Tak jak wariat_21 zupełnie nie rozumiem Uli... Osoba niepełnosprawna jest tak samo człowiekiem jak i pełnosprawni..tak samo czuje, myśli i pragnie... Jestem niepełnosprawna od dziecka na skutek wypadku, fakt moje życie trochę ogranicza to, że jestem niepełnosprawna; musiałam podjąć naukę w kierunku, który nie do końca mnie interesował i pracuje w tej dziedzinie, ale teraz bardzo podoba mi się zawód, który wykonuje. Mam wielu przyjaciół i podobam się mężczyzną nie ukrywam, pomimo tego że nie mam nogi. Pozatym czuje się pełnowartościową kobietą i nie uważam, że jestem w czymś gorsza od innych dziewczyn, wręcz przeciwnie.. doświadczenia życiowe pozwoliły mi na to, aby stać się dojrzałą osobą w tak młodym jeszcze wieku i cieszyć się z każdego dnia, który jest nam dany. Faktycznie mam inne problemy niż moje rówieśniczki i priorytety, nie rozmyślam nad drobnostkami... trzeba cieszyć się z tego co się ma, a nie użalać nad sobą. Faktycznie jest tak szczególnie w małych miejscowościach, że ludzie unikają osób niepełnosprawnych, poniważ się ich boją, ale uważam, że takie osoby są niedojrzałe i sorry ale zazwyczaj strasznie głupie, więc nie należy się w ogóle nimi przejmować i robic swoje...uff ale sie rozpisałam masakra hehehe :shock:

Re: Poznam 22/02/2011 13:34 #15

• M.
  • ( Użytkownik )
  • M. Avatar
Ale nie mów Ulu "towar wybrakowany"... Nie przesadzaj. Osoby po amputacji również są pełnowartościowi. To jak inni będą Ciebie postrzegać - zależy głównie od siebie samej.

Nie każdy patrzy na drugą osobę przez pryzmat niepełnosprawności. Jakbym twierdził coś innego, to bym się tutaj nie zarejestrował.

Pozdrawiam.

Re: Poznam 08/03/2011 09:19 #16

A ja tam lubie siebie,zdążyłam sie zaakceptowac,lubie byc kobietą ,mimo,ze czegos nie mam.Ale to i tak nic,przeciez jestem mądra,piękna,inteligentna, cholernie skromna a przez swoj "brak"niepowtarzalna.:))))))))

Re: Poznam 15/04/2011 05:54 #17

• PrzemekK
  • ( Użytkownik )
  • PrzemekK Avatar
Dziwne jest dla mnie to co piszesz, ja niestety nie potrafię zaakceptować siebie jako człowieka, codziennie rano budąc się uświadamiam sobie, że jestem towarem wybrakowanym.

A ja nie czuję się wybrakowany. Mam 3 nogi do chodzenia i czwartą o walorach sentymentalnych (wstępna do nauki chodzenia) ;)
amputacja = tuning optyczny ;)

Re: Poznam 22/08/2011 14:56 #18

• dsdfan
  • ( Gość )
  • dsdfan Avatar
Komuś się podobają piegowate, komu innemu okularnice a mi amputantki. I co mam z tym zrobić? ;)

Wizualna atrakcyjność zawsze gra jakąś rolę na początku jak się kogoś poznaje. A potem to już bywa różnie. Mój związek z amputantką niestety nie przetrwał próby czasu ale będę próbował dalej. Do skutku.

Przy okazji pozdrawiam i witam forumowiczów :)
Time to create page: 0.500 seconds