Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Dlaczego tak cicho?

Re: Dlaczego tak cicho? 21/02/2013 08:21 #13

• lechucure
  • ( Użytkownik )
  • lechucure Avatar
A jest może ktoś dobrze obeznany w protezach podudzia? Mam tylko dwa pytania. Ja mam protezę z lejkiem silikonowym i niedługo będę musiał zrobić nowy lej protezowy i wymienić stopę. Pytanie 1 czy lej protezowy z włókna węglowego lepiej się sprawuje od leja standardowego, chodzi o to czy nie jest za cienki i nie będzie ciął silikonu, a może znacie lepsze rozwiązanie? Pytanie 2, jaką stopę dla osoby dużo chodzącej, żeby też długo wytrzymała? W ogóle jeśli znacie ceny stóp protezowych z różnych miejsc to piszcie, jaka stopa, gdzie i za ile, będzie łatwiej mnie i innym użytkownikom, bo różne zakłady oferują te same stopy w różnych cenach. Jak będziemy pisać co gdzie ile kosztuje to może zaoszczędzimy trochę na protezach. Już mogę podać dwie ceny w Vigo- ortho dawny SOL w Reptach-Tarnowskie Góry. Lej silikonowy bez poszycia czyli ten przezroczysty Ossura 2300zł. poszycie prawej stopy 650zł.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Dlaczego tak cicho? 21/02/2013 09:33 #14

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
Na Baśniowej w wawie , za lej z żywicy (lej uda)7 tys chciał , w następnej firmie w której pytalem w stolicy 13-14 tys, w Konstancinie w Mark protetik, 2100, tak że każdy ceni sobie jak chce:) mowa o samym leju. A Ortezis całą protezę za ok 9 tys , oczywiście nie jakis tam cud , ale już dałoby sie chodzić , gdybym miał troche bliżej do Ortezis to już bym pewno tam zrobił...ale trasa jest barierą nie do pokonania , chyba że cos wymyslę jak Pfron ruszy z tym nowym programem dofinansowań

Re: Dlaczego tak cicho? 21/02/2013 14:26 #15

• lechucure
  • ( Użytkownik )
  • lechucure Avatar
Faktycznie do Ortezis masz kawałek. Ja protezę robiłem w Tarnowskich Górach, 200km od mojego domu, ale czasem warto jest przeliczyć czy się opłaca. A w Ortezis robią dobre protezy?

Re: Dlaczego tak cicho? 21/02/2013 15:22 #16

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
nie wiem , nie robiłem :)) ale chyba nikt nie narzekal jeszcze , wiesz pjęcie dobra proteza ...przecież oni robią tylko lej , reszta to wyrób fabryczny, więc poskładac do kupy to każdy umie , nie widzę w tym zadnej sztuki , po prostu parę srub i złożona , z lejkiem jest juz gorzej , musi byc dopasowany do konkretnego czlowieka ...
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Time to create page: 0.353 seconds