Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Dlaczego tak cicho?

Re: Dlaczego tak cicho? 19/02/2013 06:06 #7

• lechucure
  • ( Użytkownik )
  • lechucure Avatar
A ile będziesz miał lejków tymczasowych? Pamiętam, że po amputacji miałem zrobione 2 lejki tymczasowe w odstępie 1,5 miesiąca jeden od drugiego i potem po 2 miesiącach proteza ostateczna. Złóż wniosek w PFRON weź jak największe dofinansowanie i idź do porządnej firmy bo proteza to nie buty, że jak nie pasują to zmienisz na inne.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Dlaczego tak cicho? 19/02/2013 07:28 #8

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
ja juz tak długo chodzę w tej ,że teraz juz proteza stala tylko , teraz to idę do sprawdzonej firmy , w końcu ta refundacja pozwala zrobić coś na miare potrzeb człowieka aktywnego

Re: Dlaczego tak cicho? 19/02/2013 11:39 #9

• lidi
  • ( Użytkownik )
  • lidi Avatar
pogoda taka , są nowe mozliwości dofinansowań z PFRON, ale od 28 lutego , będzie mozna skladac wnioski:))
Czy są jakieś nowości w dofinansowaniach?

Re: Dlaczego tak cicho? 19/02/2013 12:40 #10

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
tak , teraz dostać mozna tak jak w moim przypadku 20 tys -25 nawet , jest haczyk , bo trzeba pracować lub byc w wieku aktywności zawodowej , podaj maila to Ci wyslę plik , który dostałem od PCPR-u

Re: Dlaczego tak cicho? 20/02/2013 22:31 #11

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
ja to bym chcial taka jaka ma Pistorius:) ale jakbym mógł pochodzic kilka dni w c-leg , to juz byłoby fajnie .

Piotr,

ja wiem, ze Ty to wiesz, i ze to byl zart z Twojej strony, ale to forum czyta tez chyba sporo "nowicjuszy" i oni moga tego zartu nie zrozumiec.

Pistorius jest amputowany ponizej kolan. C-leg jest proteza dla osob amputowanych powyzej kolana. Osoba amputowana powyzej kolana nie moglaby miec protez takich jakie ma Pistorius. A Pistorius nigdy nie moglby uzywac c-leg.

Protezy sportowe (takie jakie znamy ze zdjec Pistoriusa) sa nawet nieco podobne w wypadku amputacji powyzej kolana (mam taka do joggingu), ale na nich nie bardzo da sie normalnie chodzic. Taka proteza wymaga nieustannego ruchu. Stojac gdziekolwiek, praktycznie musisz w niej bez przerwy "tanczyc". Wyobraz sobie, ze jestes na mszy w kosciele :-)

Pozdrawiam
m.

Re: Dlaczego tak cicho? 21/02/2013 07:37 #12

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
trudno mi sobie wyobrazić , że jestem w kościele ;-) , ale chodziło mi o to abym miał z tej półki cenowej , co ten biedny Pistorius , który nie nie umie traktować kobiet , tylko do nich strzela :-P . A c-leg jest podobno ciężki więc i tak by się u mnie nie sprawdzil , krótki kikut nie ma tyle siły ;-)
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Time to create page: 0.180 seconds