Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: artykuły dotyczące dofinansowań dla osób po amputacji

Re: artykuły dotyczące dofinansowań dla osób po amputacji 28/01/2013 17:54 #13

I co by tutaj dużo mówić... dowiedziałam się dzisiaj, że podobno część osób nie przeznacza pieniędzy z ubezpieczenia na protezę tylko na polepszenia swojego życia (???), że dużo osób nie korzysta z dofinansowania przez PCPR (bo jest dużo ludzi bogatych), że NFZ daje na protezę 10 tys.
Krótko mówiąc konsultacje zakończyły się, jedną niewiadomą odnośnie wcześniej zaakceptowanego tematu.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: artykuły dotyczące dofinansowań dla osób po amputacji 28/01/2013 19:07 #14

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
jak to 10 tys???? jakim cudem?

Re: artykuły dotyczące dofinansowań dla osób po amputacji 28/01/2013 19:15 #15

Jak już zaczęłam dopytywać, to już nie było dalszego tematu. Taki niestety jest poziom wiedzy lekarzy. To zupełnie tak jak w zeszłym roku dowiedziałam się, refundowanych jest 100 pończoch rocznie. Oczywiście jeden wielki blef.

Re: artykuły dotyczące dofinansowań dla osób po amputacji 28/01/2013 21:35 #16

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
I co by tutaj dużo mówić... dowiedziałam się dzisiaj, że podobno część osób nie przeznacza pieniędzy z ubezpieczenia na protezę tylko na polepszenia swojego życia (???), że dużo osób nie korzysta z dofinansowania przez PCPR (bo jest dużo ludzi bogatych), że NFZ daje na protezę 10 tys.
Krótko mówiąc konsultacje zakończyły się, jedną niewiadomą odnośnie wcześniej zaakceptowanego tematu.
wiesz ja znam 3 osoby , które stwierdzily , że im sie nie chce latać po nfz i pfron , i jeżdżą na wózkach , chociarz mogliby chodzic , lenistwo i ogólne zniechęcenie, do biurokracji,,,

Re: artykuły dotyczące dofinansowań dla osób po amputacji 28/01/2013 21:44 #17

A to też prawda, chodzić, prosić - biurokracja tak jak we wszystkim.
Ja po dzisiejszym dniu to już straciłam wiarę.
Powstają prace magisterskie, z których nic nie wynika, ale jak ma wynikać jak co niektórzy mają takie, a nie inne podejście.
A tak wracając do ulg: to oprócz kart parkingowej (z którą oprócz kopert koło supermarketów można stanąć) co jeszcze przysługuje?? powinna wg mnie rehabilitacja, sanatoria i poprawa standardu życia

Re: artykuły dotyczące dofinansowań dla osób po amputacji 29/01/2013 08:20 #18

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
ja korzystam z ulgi na abonament rtv, zasiłek w wys. 153 zł, zniżka na bilety , no i jak wrócę do pracy to pracodawca dostanie dotację na wynagrodzenie w wys do 180 % najnizszego wynagrodzenia , zniżka na wyrobienie paszportu , mógłbym wystąpic do pcpr o usuniecie barier w domu , ale takowych nie ma :) nie mam progów w domu, gdyby miasto pruszków mialo jaja do bym mial pomoc w uzyskaniu prawa jazdy ...ale miasto nie prowadzi tego programu...
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Time to create page: 0.197 seconds