Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Oszukana przez PROTEZOWNIE

Re: Oszukana przez PROTEZOWNIE 21/02/2013 08:00 #25

• lechucure
  • ( Użytkownik )
  • lechucure Avatar
Ale lewą nogą jeździ się super, tylko w większym aucie. Jak miałem samochód osobowy było źle, bo prawą musiałem podciągać z protezą pod siedzenie bo przeszkadzała, a przy dłuższych trasach noga bolała. Teraz mam busa T4 w automacie, z przodu jest dużo miejsca i bez przeróbek jeżdżę lewą nogą.
Temat został zablokowany.

Re: Oszukana przez PROTEZOWNIE 21/02/2013 09:25 #26

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
ja próbowałem zwykłym automatem , bez przeróbek , tylko że po placu , bo nie mam PJ, ale protezę zdjąłem całkiem , i nawet nieźle szło , myślę że dało by rade we własnym zakresie dołożyć pedał gazu po lewej stronie i pomykalbym jak pełnosprawny:), ale to kiedyś w przyszłości jak finanse pozwolą :) na kupno auta i kurs pj:)

Re: Oszukana przez PROTEZOWNIE 21/02/2013 09:27 #27

• lidi
  • ( Użytkownik )
  • lidi Avatar
Przez wiele lat jeździłam normalnym" autem mimo prawostronnej amputacji powyżej kolana. Nauczyłam się hamulec i sprzęgło obsługiwać lewą nogą, a gaz bez problemu protezą. Niegdy nie miałam wypadku. Teraz są automaty, to już jest udogodnienie.

Re: Oszukana przez PROTEZOWNIE 21/02/2013 09:39 #28

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
widzę że mamy tu sporo ludzi z prawostronną amputacją, ale tak jak lidi pisze , wszystkiego można sie nauczyć :) ja próbowałem , w bmw a to jest dobry samochod do nauki, nisko fotel , zrywny nie mialem wyczucia , takim busem jak t4 pewno by lepiej mi szło:)

Re: Oszukana przez PROTEZOWNIE 21/02/2013 11:22 #29

• lechucure
  • ( Użytkownik )
  • lechucure Avatar
T4 jeździ się super. Fotel wysoko z boku dużo miejsca. Ja przekręcam się delikatnie na fotelu, prawa noga spoczywa z boku a w lewej wyrobiłem sobie wyczucie, że nie ma żadnych problemów z jazdą.

Re: Oszukana przez PROTEZOWNIE 21/02/2013 11:34 #30

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
T4 to dobre auta , jeździłem troche takim , ale potem firma się skapnęła że nie mam pj , i mi zabrali auto... ;-) ale i tak sporadycznie wsiadałem za kółko :-D .
Time to create page: 0.208 seconds