Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Oszukana przez PROTEZOWNIE

Re: Oszukana przez PROTEZOWNIE 12/02/2013 14:19 #19

• lechucure
  • ( Użytkownik )
  • lechucure Avatar
Można sie starać po roku o refundację ale tylko wtedy, jeślisię miało powtórną operację na tą nogę i lekarz we wniosku musi wpisać, że w związku z operacją zmienił się kształt kikuta co wymaga wymiany protezy. Tak kiedyś powiedział mi mój protetyk. Przy okazji mogę go wszystkim polecić, bo jest naprawdę dobry. Krzysztof Dąbrowski pracuje w VIGO w Tarnowskich Górach.
Temat został zablokowany.

Re: Oszukana przez PROTEZOWNIE 14/02/2013 09:56 #20

• justynav
  • ( Użytkownik )
  • justynav Avatar
  • Podziękowania 1
Już abstrahując od tych reklam dwóch panów powyżej, paulina22 napisz jak skończyła się twoja historia...codziennie tu wchodzę z nadzieją, że otrzymam odpowiedź od ciebie...pozdrawiam!

Re: Oszukana przez PROTEZOWNIE 14/02/2013 12:00 #21

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
OMG! w którym poście napisałam że mam amputowaną lewą? :P to musiałam sie mega pomylić i napisać mega głupotę, możliwe że sie pomyliłam, na prawku też jak robiłam nie odróżniałam prawej strony od lewej hehehehe. I czasem tak jest ze chwile sie musze zastanowić, której nogi nei mam...

ale teraz to automatem jeździsz , czy jakies przeróbki bardziej zaawansowane?

Re: Oszukana przez PROTEZOWNIE 14/02/2013 12:16 #22

• justynav
  • ( Użytkownik )
  • justynav Avatar
  • Podziękowania 1
automatik + moduł ręczny gaz-hamulec (RGH)

Re: Oszukana przez PROTEZOWNIE 20/02/2013 22:45 #23

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Justyna,

jezeli jestes zadowolona, to ok.

Dla osob (prawostronnie amputowanych powyzej kiolana), ktore szukaja rozwiazania do auta - prostsze jest przelozenie pedalu gazu (oczywiscie w automatiku) na lewa strone i obsluga pedalow lewa noga.

Ta metoda ma zalety:
1. jedna reka jest wolna
2. "przelozenie" dziala we wszystkich markach i modelach i mozna je zawsze zmienic ze starego do nowego auta
3. zmiana stron (dla np. dwunoznej/go partnerki/a prowadzacej/ego auto trwa tylko kiolkanascie sekund.

Wada jest nauczenie sie prowadzenia lewa noga, ale to mniej wiecej 2-3 lekcje.

Pozdrawiam. m.

dostosowanie auta 21/02/2013 06:24 #24

• svietic
  • ( Gość )
  • svietic Avatar
A jeszcze lepiej jest tak, jak mam ja. Nie przełożenie, tylko domontowanie drugiego pedału gazu po lewej stronie i zblokowanie obu. To proste rozwiązanie, a takim autem może jeździć każdy
Time to create page: 0.279 seconds