Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Poznam

Re: Poznam 06/08/2012 13:39 #37

• dsdfan
  • ( Gość )
  • dsdfan Avatar
ps. ciekawe co tak intryguje w braku kończyny.

Ania przyznam że też mnie to intryguje, ale żaden z panów nie chcę ujawnić swojego sekretu, nie wiem dlaczego tak jest :P :)
Nie raz i nie dwa bywałem na forach albo czatach dla niepełnosprawnych wyzywany i lżony (najczęściej przez niepełnosprawnych facetów), więc nie bardzo mam ochotę rozmawiać o tym publicznie. Prywatnie to co innego.
Temat został zablokowany.

Re: Poznam 06/08/2012 14:09 #38

• Marti
  • ( Użytkownik )
  • Marti Avatar
ps. ciekawe co tak intryguje w braku kończyny.

Ania przyznam że też mnie to intryguje, ale żaden z panów nie chcę ujawnić swojego sekretu, nie wiem dlaczego tak jest :P :)
Często oni sami nie wiedzą, dlaczego im się to podoba, już kilka razy próbowałam się dowiedzieć :P

Re: Poznam 07/08/2012 22:38 #39

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Oczekujecie odpowiedzi na pytanie, na ktore nie ma odpowiedzi?

To tak, jakby oczekiwac odpowiedzi, dlaczego jeden facet podnieca sie ogromnym biustem u kobiety, a inny uwaza, ze to okropne i ze naprawde ladne piersi mozna zakryc (drobna) dlonia arystokraty.
Albo dlaczego niektore kobiety kochaja brzuchatych mezczyzn, choc dla wiekszosci to odrzucajace.

Dlaczego niektorzy faceci kochaja innych facetow? dlaczego niektore kobiety kochaja inne kobiety?

Na te pytania nie ma odpowiedzi.
A dopoki takie "innosci" (celowo w cudzyslowie) nikogo nie krzywdza, w czym jest problem?

Zycze zalozycielowi treadu powodzenia :-)

Hej 02/09/2012 21:45 #40

Ja również z chęcią poznam jakąś panią po amputacji.
Czy jest ktoś z Londynu ?
Pozdrawiam

Re: Poznam 19/09/2012 23:10 #41

• Pepin
  • ( Użytkownik )
  • Pepin Avatar
Tak, zafiksowanie się na chęci posiadania partnerki po amputacji nie jest normą.
To trzeba jasno powiedzieć.
Bo norma to kiedy większość… nieprawdaż?
Powiedzmy, że jest co najmniej dziwactwem, nie koniecznie „groźnym”, ale nie koniecznie akceptowalnym.

Skąd to się bierze?
Pewnie z głowy, która jest nieco inna, jest wrażliwa na coś, co innych odrzuca….albo onieśmiela.
Norma przewiduje mniejsze lub większe reakcje lękowe – tak to wygląda w większości przypadków.
A tu wręcz przeciwnie, panie po amputacjach wcale nie powodują zmieszania…

Jakie są powody? Przyczyny?
Coś musi się chyba stać z delikwentem w jakimś szczególnie podatnym okresie życia.
Przed urodzeniem? Chyba nie, może później, ale nie za późno, raczej wszyscy mówią o sobie, że od zawsze, czyli od czasu ich świadomego życia zauważali inność i wcale nie się takich „innych” nie bali.
Z wiekiem precyzowało się to w kierunku erotyki, a że tak powiem kierunek wynikał z większej wrażliwości na konkretne cechy. W tym przypadku braki kończyn.

W każdym razie, w dorosłym życiu to klucz doboru ponieważ jest integralną częścią wrażliwości erotycznej.

Czyli mówiąc inaczej pozostałe kobiety owszem są postrzegane jako piękne, seksualne, atrakcyjne…. Ale paradoksalnie brak im jeszcze czegoś co oznacza że się tak wyrażę „nadzwyczajną wyjątkowość”.

Te wywody w sumie nie są żadnym wyjaśnieniem.
Może tacy ludzie są wrażliwsi niż inni, a może są erotomanami, fetyszystami nie zdolnymi do normalnych związków.
Trudno generalizować i z góry się uprzedzać.
Ostrożność jednak zalecana ;-)

Re: Poznam 22/09/2012 11:09 #42

• justynav
  • ( Użytkownik )
  • justynav Avatar
  • Podziękowania 1
Pepin studiujesz psychologie? :)
Bardzo fajnie to wytłumaczyłeś :)
Time to create page: 0.198 seconds