Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Szpital i co dalej?

Re: Szpital i co dalej? 17/09/2007 11:52 #7

• kasia
  • ( Użytkownik )
  • kasia Avatar
No i stało się tata ma dostać i kule i wózek, nie wiem czy ten wózek jest konieczny? Jak juz na nim usiądzie to mu się wstać nie będzie chciało. W środe ma dostać wniosek do "Rept".
Byle by do przodu. Dzękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam, Kaska
Temat został zablokowany.

Re: Szpital i co dalej? 17/09/2007 12:16 #8

• darek
  • ( Admin )
  • darek Avatar
Jak juz na nim usiądzie to mu się wstać nie będzie chciało

Niestety zdarza sie i tak. Dlatego warto protezę tymczasową zrobić jak najszybciej. A wózek choćby ze względów bezpieczeństwa (na początku przemieszczanie sie na większe odległści to może być problem) na pewno sie przyda. Wykorzystajcie to że pora roku sprzyja spacerom - mam na myśli spacer na protezie.

Pozdrawiam
Technik Ortopeda

Re: Szpital i co dalej? 17/09/2007 20:18 #9

• mlutek
  • ( Użytkownik )
  • mlutek Avatar
No hej:) oj nei narzekaj wozek sie przydaje jesli sie proteza zepsuje:) co czasami sie zdarza, piszesz ze ma tata amputacje ponizej kolana, wiec powiem Ci ze skoro jest zdrowe kolano to zaden problem:) bedzie smigal jak sie nauczy i do tego biegal:) tylko ze trzeba do tego lepszej protezy...
najwazniejsze aby faktycznie po otrzymaniu wstepnej protey niezniechecil sie do chodzenia bo taka proteza wyglada dosc koszmarnie i do tego jest najczesciej zle, niedbale wykonana a rowniez i jest ciezka...
Na przyszla wiosne jesli nie bedzie zadnych innych problemow to zapomni o amputacji:) tak wiec glowa do gory i sie niczym nie przejmuj....aha a dla treningu i nauki poslugiwania sie kulami chociaz krotsze dystanse i po mieszkaniu rade korzystac z kul, wiem ze o jednej nodze to jest ciezej ale mozna tak chodzic:)

Re: Szpital i co dalej? 18/09/2007 07:46 #10

• kasia
  • ( Użytkownik )
  • kasia Avatar
Witam,
Bardzo dziękuję za zainteresowanie.
Jak tylko coś mnie zaniepokoi wiem, że mogę się zwrócić do paru osób po pomoc. Będę o Was pamietała :]
Dziękuję za e-maile, dobre słowa i mam nadzieję, że wszystko pójdzie tak, jak sobie to wyobrażam.
Pozdrawiam i życzę wszystkim Wam samych radosnych chwil i sukcesów. Ponadto całkowitego braku zmartwień.
Kaśka

Re: Szpital i co dalej? 22/09/2007 13:23 #11

• kasia
  • ( Użytkownik )
  • kasia Avatar
Witam,
znacie poradnie rehabilitacyjną w Katowicach z której rehabilitant przyjedzie do domu?
Oczywiście poradnia z podpisaną umową z NFZ.
A do REPT jedzie się z protezą bez nie przyjmują.
Pozdrawiam, Kaśka

Re: Szpital i co dalej? 25/09/2007 07:28 #12

• ania3111
  • ( Admin )
  • ania3111 Avatar
  • Podziękowania 1
Kasiu, niestety nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytanie. Wręcz wydaje mi się, że tylko rehabilitanci z prywatnych klinik przyjeżdżają do pacjentów do domu. Jeśli nie uda Ci się znaleźć rehabilitanta, który przyjeżdżałby do Twojego Taty, to chyba łatwiej będzie najpierw zrobić tzw. protezę tymczasową. Ważne, aby przed jej wykonaniem kikut był wygojony, należy pamiętać o bandażowaniu no i oczywiście wykonywać przynajmniej podstawowe ćwiczenia np. z naszego poradnika.
P.S. Twojemu Tacie gratuluję wspaniałej córki!
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Time to create page: 0.347 seconds