Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Handel protezami?

Re: Handel protezami? 05/05/2013 17:54 #13

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Poruszacie tematy typu proteza po zmarłym porównując do samochodu po zmarły, a czy zdajecie sobie sprawę ile części znajduje się być może i w waszych autach po naprawie, które pochodzą ze szrotu z samochodu po wypadku w którym zginą człowiek. Bez przesady z moralnością. Czy po zmarłym członku rodziny zakopujemy wszystko co zostawił, czy korzystamy z tego co po nim zostało? Jest jeszcze inny aspekt sprzedaży części protezy, np wymieniamy stopę lub inną cześć na nowszą lepszą. Starą stopę która została to co mam wyrzucić czy postawić na regale. Może warto zbierając na nową cześć odsprzedać drugiemu, który dzięki temu za mniejsze pieniądze będzie miał dobrą stopę?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Handel protezami? 05/05/2013 18:39 #14

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
teraz to juz sie czuje pewnie :) nie jestem sam ze swoimi pomyslami:) dzieki że ktos mysli podobnie do mnie:) to tak jak w szpitalu polożyc sie na łóżku...wiadomo ze ktos na nim kiedys umarl ,,,no i co z tego? nie wyobrazam sobie że kupiłbym proteze za 40 tys , umarlbym i pochowali by mnie z nia...w jakim celu do doła walic 40 koła??? sie zrymowało na koniec:))

Re: Handel protezami? 06/05/2013 17:22 #15

• Marta
  • ( Użytkownik )
  • Marta Avatar
Ja również jestem zdecydowanie za sprzedażą używanej protezy lub jej części. Znam kilka osób, które w ten sposób za niewielkie pieniądze (znacznie mniejsze niż by musieli wydać za nowe części) są szczęśliwymi posiadaczami dobrych protez. I nie rozumiem, czemu można się czepiać sprzedaży części protezowych? Jeśli ktoś nie chce kupować używanych części to nie kupuje, a jak chce - to ma taką możliwość i wszyscy są zadowoleni. Chyba zbytnia "moralność" w tym wypadku jest bezsensowna. Niech po prostu każdy postępuje zgodnie z własnym sumieniem. A gdzie lepiej umieszczać informacje o sprzedaży takich części jak nie na forum dla osób niepełnosprawnych?

Re: Handel protezami? 06/05/2013 19:29 #16

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
najbardziej mnie wkur...ją tacy goście jak ten dziś na forum...loguje sie pierwszy raz i od razu ma na sprzedaż elementy protezy ...ewidentnie szuka zarobku , i prawie na pewno ma obie nogi i prawie na pewno znalazł protezę na wystawce w niemczech!!! kiedyś na giełdzie w Ciechanowie koleś miał podobno , ale mój znajomy który to widział zbyt późno skojarzył , że to mi by się mogło przydać . No nic wbrew temu co mi mówiono , 8 miesiąc latam na protezie którą sam sobie ciągle reguluje i poprawiam , próbowałem z innym kolanem :)) ale nie szło mi najlepiej , (dostałem za darmo , właśnie dzięki temu forum:)Hmmm pomału giełda protez sie robi w kraju:)) ale to dobrze

Re: Handel protezami? 07/05/2013 11:17 #17

• ania3111
  • ( Admin )
  • ania3111 Avatar
  • Podziękowania 1
Jak wiekszosć z Was z miesznymi uczuciami czytam posty o sprzedaży używanych protez i ich części. Z punktu bezpieczeństwa przyszłego uzytkownika takiego nabytku nie jest to najlepszy pomysł. Natomiast biorąc pod uwagę znikome finansowanie przez państwo protez w naszym kraju, a także koszty ponoszone w związku z tym przez użytkowników protez, rozumiem intencje.
W związku z tym chciałabym poprosić o taki mały sondaż: czy na forum powinien powstać wątek typu: giełda- gdzie będą przenoszone wszystkie tego typu ogłoszenia czy też wolelibyście aby oferty sprzedaży po prostu kasowac i "odsyłać" autorów na portale aukcyjne?
Czy mogę prosić o opinie powiedzmy do końca maja? Wtedy zliczymy "głosy" i zrobimy jak sugeruje większość.

Re: Handel protezami? 07/05/2013 11:25 #18

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
hmm...niech by była ta giełda, tylko jak posortować handlarzy i użytkowników???
Time to create page: 0.368 seconds