Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Opinia ZUS na temat amputacji

Re: Opinia ZUS na temat amputacji 11/10/2007 19:14 #7

"akordek" napisał:
takie problemy wynikają raczej z niewiedzy urzędników.

Krzysiu oni wiedze maja tylko nie chca sie nia dzielic i tu wlasnie jest problem :( moze powinna powstac jakas specjalna instytucja ktora informowala by niepenosprawnych co i kiedy im sie nalezy ale jeszcze nie poznalam jeszcze takich urzednikow ktorzy sami z siebie udzielaja rady jezeli nie pociagniesz ich za jezyk to sami ani slowka nie pisna
martinka :P
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Opinia ZUS na temat amputacji 19/10/2007 20:36 #8

• bart
  • ( Użytkownik )
  • bart Avatar
z tymi komisjami to sa niezle jaja, jak ja poszedlem na swoja to lek kazal mi zdjac proteze co by mogl zobaczyc ze nie mam nogi, i przyznal mi rente na rok po czym powiedzial ze za rok musze strawic sie kolejny raz. zasmialem sie wtedy i zapytalem czy po roku odrasta :) ale on nawet tego n nie zalapal. rzenada. zabrali mi rentwe i tak bo pracuje i wtedy juz nie jestem niepelnosprawny. to dziwne jest jak by powiedzial joda :)

Re: Opinia ZUS na temat amputacji 20/10/2007 06:19 #9

• Paweł
  • ( Użytkownik )
  • Paweł Avatar
komisje zusowskie to ogolnie jedna wielka pomyłka. moj tata po dyskopatii orzekany był przez Pani dr ginekolog, a ostatnio moj szwagier po wylewie przez interniste i mimo wyraznej dysfuncji reki i kłopotów z mowieniem dostał całe 0% utraty zdrowia, ale zeby było jeszcze smiejszniej uzyskał całkowita niezdolność do pracy :/

Re: Opinia ZUS na temat amputacji 20/10/2007 08:52 #10

bart: ja kiedyś również tak się uśmiałam, teraz podchodze do tego chłodno, zawsze zaznaczając że jeżlei uznam decyzje za nieracjonalną, bezpodstawną to się odwołam do sądu - papier wszystko przyjmie a ja mam bardzo duzo cierpliwości. oczyiście zaznaczam też, ż enie omieszkam wóczas pisać o odsetkach :)

Re: Opinia ZUS na temat amputacji 24/10/2007 13:45 #11

• wariat_21
  • ( Użytkownik )
  • wariat_21 Avatar
Ja tez miale m chorobe odurodzenia niedorozwuj nogi i mialem wlasnie ta rente socjalan ale po amputacji nogi mialem problemy i mi zus zabrral rente socjalna :( a tak teraz sie mecze pracuje fizycznie jako spawacz przez 8h 6dni w tygodniu czasami juz nie wyrabiam :( ale coz robic cos trzeba a hu..... i tak mi nie dadza chociasz powininem miec bo mialem chorobe od urodzenia ! h......... im w dupe tyle nat o;] ogolnie jest lipa na protez podudzia daja 1500 plus pfron 150% tego i co z tego jak to nawet na lej silikonowy nie starcza a oni biora kase taka ze my mozemy pomazuc:( tak samo jak bylo teraz mozliwosc kupienia nowego samochodu trzeba miec przynajmniej jedna proteze a zeby ludzi mniej sie staralo to trzeba miec pierwsza grupe obciach to wszytko robia zeby pokazac i zebuy niedac jak mozna miec niezdolnosc do pracy i pracowac wszystko to jest p...........ne sorki ze tak klne ale taka jest wlasnie prawda ;( zyjemy w poslce i czasami naprawde mysle trzeba stad w........c bo niema tu przyszlosci:( :oops:
spioch

Re: Opinia ZUS na temat amputacji 24/10/2007 15:15 #12

Nie można tak wszystkie kategoryzować. Owszem, mam orzeczoną niezdolność do pracy, choć pracuję. Gdyby nie to, nie byłoby mnie stać na sfinansowanie protezy, choć ostatnio pewne fundacje dofinansowały mi trochę, z czego jestem zadowolona. Najwazniejsze to nieużalać się nad sobą i wziąść się w garść.
Time to create page: 0.365 seconds