Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Opinia ZUS na temat amputacji

Opinia ZUS na temat amputacji 10/09/2007 16:59 #1

• mlutek
  • ( Użytkownik )
  • mlutek Avatar
Chyba to tutaj sie bedzie nadawalo do napisania:)
Tak wszyscy biadolicie na swoje trudne zycie, i sie klopoczycie jak zyc ze brak nog to juz koniec swiata;)
Moze wlasnie powiem co Wam ciekawego na ten temat :) z zycia ...
Obecnie lekarze orzecznicy ZUS osobon po amputacji juz odbieraja renty a nawet i grupy inwalidzkie motywujac to jako Brak naruszenia organizmu w stopniu uniemozliwiajacym podjecie pracy jak rowniez i koneicznośc do zakwailikowania do grupy inawalidzkiej... hihi;) tak wiec amputanci głowa do gory... bo w/g opini ZUS nawet podwojna amputacja to cos w stylu tak jakby skalaczenie palca nie dosc ze grupy sa przyznawane czasowo to jeszcze dodatkowo po jakims czasie odbierane... jak widac nie ma gdzie juz robic oszczednosci albo brak kasy na budowe nowego ZUS no wiec komus trzeba to zabrac:)...
ok niestey to nie ejst zart... dysponuje informacjami na ten temat.. wiec tylko sie chce plakac ze tak nomralnie to moze byc w Polsce:)
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Opinia ZUS na temat amputacji 13/09/2007 13:45 #2

• ania3111
  • ( Admin )
  • ania3111 Avatar
  • Podziękowania 1
Projektując forum trudno z góry przewidzieć, jakie tematy będą na nim poruszane. Takiego tematu nie przewidywałam w najczarniejszych scenariuszach, stąd też nie dziwię się, że zastanawiał się Pan w którym module forum zacząć dyskusję.
Temat zdecydowanie jest mało zabawny. Wydaje mi się, że ostatnimi czasy coraz więcej czytam na innych forach wypowiedzi osób niepełnosprawnych, które zostały niesprawiedliwe i bezdusznie potraktowane przez orzeczników ZUS. Nie wiem czy to znak czasów, kiedy to wszyscy muszą oszczędzać i zaciskać pasa, co dotyczy również finansów publicznych. A może niewiedzy i znieczulicy orzeczników?
Rozumiem, że przygotowuje Pan odwołanie od decyzji ZUS?

Re: Opinia ZUS na temat amputacji 13/09/2007 18:11 #3

• akordek
  • ( Użytkownik )
  • akordek Avatar
takie problemy wynikają raczej z niewiedzy urzędników (co jest bardzo przykre) i to nie tylko w ZUS-ie ale i w NFZ. Ostatnio Pani, która wydawała wniosek na wymianę leja w protezie tymczasowej była bardzo zdziwiona faktem że pacjent musi dopłacić jakąś kwotę. Ściślej mówiąc powiedziała, że przedmioty ortopedyczne są refundowane w 100%. I to się zgadza tylko zapomniała o tym, że limity są sprzed wielu lat, a zakłady mają własny cennik

Re: Opinia ZUS na temat amputacji 13/09/2007 18:28 #4

• ania3111
  • ( Admin )
  • ania3111 Avatar
  • Podziękowania 1
Nie wiem Akordku. Być może to tylko niewiedza. Oby .. Ale czy jest to usprawiedliwienie?
Pewne zawody zobowiązują aby na bieżąco uzupełniać wiedzę. I żeby wiedzieć kto jest [glow=red:9544435664]najważniejszy [/glow:9544435664]w pracy urzędników NFZetu, ZUSu, PEFRONu, bądź idąc dalej ... zakładu ortopedycznego, czy... Ortocentrum.

ZUS a renta 30/09/2007 18:35 #5

A ja pwoiem tak: kiedyś miałam dawną I grupę, później II w ubr. otrzymałam III. Odwołałam się do Sądu i po 9 miesiącach walki z ZUS wygrałam. Uff..... czułam wielką satysfakcję, ponieważ Są przyznał mi grupę/rentę na okres 3 lat, a wcześniej miałam na 1-2 lata. Podejrzewam że ZUS chciał mi dać III grupę /częściowo niezdolna do pracy/ ponieważ pracuję, dojeżdżam do pracy, uczę się czyli..... nic mi "nie dolega, nic mi nie jest". Ale nie ze mną te numery ;) Jestem ciekawa jak sprawa potoczy się na kolejnej komisji. Pozdrawiam

Re: Opinia ZUS na temat amputacji 11/10/2007 06:39 #6

• ania3111
  • ( Admin )
  • ania3111 Avatar
  • Podziękowania 1
Panie Mirku. Bardzo jestem ciekawa czy Pańskie odwołanie od decyzji ZUS zostało już rozpatrzone?
Time to create page: 0.251 seconds