Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Jazda na rowerze

Re: Jazda na rowerze 28/03/2010 18:21 #13

• ermabud
  • ( Użytkownik )
  • ermabud Avatar
Podejmuję nieudane, jak dotąd, próby kontynuowania rozmowy nt. jazdy na rowerze. I nic. Pozdrawiam. Ryszard
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Jazda na rowerze 28/03/2010 19:35 #14

W protezie podudzia nie zginamy swobodnie nogi powyżej 90 st. I tu widzę problem.

Przy prawidłowym wyregulowaniu roweru do wzrostu kolano nie powinno dochodzić do zgięcia 90st. Myślę że w moich rowerach nie przekracza 75 st.Podstawą jest aby siodełko nie było zbyt nisko - noga/proteza w dolnym położeniu pedała powinna być niemal wyprostowana.
Podejmuję nieudane, jak dotąd, próby kontynuowania rozmowy nt. jazdy na rowerze. I nic.

Poradziłem regulowane podkładki. "I nic " żadnego odzewu :roll: Chcesz pogadać czy pojeżdzić, bo jak to drugie to -
Po prostu jedź
:mrgreen:

Re: Jazda na rowerze 28/03/2010 20:37 #15

• ermabud
  • ( Użytkownik )
  • ermabud Avatar
Bardzo proszę o adres mailowy. Chętnie podyskutuję, ale nie tu.
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Re: Jazda na rowerze 03/04/2010 21:21 #16

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Ryszard,

na ponizszym linku facet amputowany (powyzej kolana) jedzie na rowerze.

Nie ma stawu skokowego (jak Ty) i nie ma tez kolana.
Jak widzisz - nie ma problemu.

Facet jest niewiele mlodszy od Ciebie, a noge stracil stosunkowo niedawno, wiec nie ma mowy o wieloletniej wprawie.

Jedyna przerobka w jego trekingowym rowerze (z rama) to pedal.

Jezeli bylbys zainteresowany kontaktem z nim - napisz na priva. Znam dobrze faceta. przekaze pytania.

Pozdrawaiam.
M.

Re: Jazda na rowerze 09/05/2013 13:09 #17

• wronka
  • ( Użytkownik )
  • wronka Avatar
Witam,
Jestem po amputacji na wysokości uda. Czy ktoś z was próbował jeździć na pedałach SPD. Chodzi mi o to czy nie ma problemu z odpięciem protezy od pedału. Ostatnio próbowałem pierwszy raz po amputacji jazdy na rowerze no i miałem problem bo proteza spadała mi z pedałów. Więc zastanawiam się czy muszę zakupić "noski" na pedały czy lepsze będą buty i pedały SPD.

Re: Jazda na rowerze 09/05/2013 13:16 #18

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
Hej:) ja kupiłem za kilka złotych noski i po jednym dachowaniu , przestałem zapinać pskiem , tylko wsuwam stopę protezy w nosek , oczywiście trzeba zerknąc co jakis czas czy się nie wysuwa , ale tak to jest zajebista jazda :)) a jak Ci sie nogawka na wietrze podwinie , to mina kierowców aut BEZCENNA :mrgreen: ja zacząłem gdzieś po tygodniu od założenia protezy pierwszy raz , marnie było bo zginała sie pod kątem tylko 90 stopni i na każdym przekręceniu pedałami podskakiwałem na siodełku ..ale da sie wytrzymać. Na Twoim miejscu kupiłbym te plastikowe noski , jak chcesz podrzucę Ci linka do allegro ( o ile jeszcze je wystawiają)
Time to create page: 0.217 seconds