Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Najtrudniejszy pierwszy krok już za nami

Re: Najtrudniejszy pierwszy krok już za nami 03/09/2008 19:09 #19

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
po kilku dniach nieobecności wróciłem na forum jan
Temat został zablokowany.

organizacja stowarzyszenia 04/09/2008 07:32 #20

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
proszę osoby po amputacji mieszkające w ŁODZI o kontakt telefoniczny ze mną na nr601693400-srawa dotyczy możliwości zorganizowania stowarzyszenia konkretnie w dniach targów protetycznych potrzebni są ludzie którzy w czasie targów mogliby przy stoisku ortocentrum informować zwiedzających o tworzącym się stowarzyszeniu i zachęcac ich do uczestnictwa,będzie tam wystawiony proponowany statut jak i cele dzialania.sprawę uważam za pilną jan

Re: Najtrudniejszy pierwszy krok już za nami 04/09/2008 19:17 #21

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Dla celów stowarzyszenia powstał projekt statutu stowarzyszenia.
Jeżeli jest ktoś chętny by zapoznać się z nim zanim zostanie ogłoszony oficjalnie na stronie Amputowani, oraz zanim ukaze sie na sprzyjających mam forach wystarczy że do mnie napisze mejla Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub na gg 10978237 i poda adres zwrotny.
Zapraszam wszystkich zainteresowanych do zapoznania sie ze statutem .oraz wyrażenia zdania i uwag na jego temat.

Nasza nazwa 05/09/2008 06:24 #22

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Tworząc nasze stowarzyszenie należy pomyślec o nazwie .
Zbierając razem pierwsze litery tworzące skrót powstaje wyraz który brzmi SOPAK . Czyli Stowarzyszenie Osób Po Amputacji Kończyn. Proponuje aby powstały skrót stał sie naszą nazwą. To jest moja propozycja ale proszę o wasze nazwy, propozycje uwagi.
Drugą sprawą to nasz znak "logo" tu niemam jeszcze pomysłu może ktoś z was ma pomysł ?

DRUGIE SPOTKANIE 05/09/2008 16:59 #23

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Dnia 03.09.2008 w siedzibie firmy OrtoCentrum odbyło się drugie spotkanie grupy inicjatywnej osób deklarujących chęć założenia Stowarzyszenia.
Dołączyli do nas Jola.Agnieszka.Tadeusz i Darek a więc o 100% wzrosła liczba osób pragnacych czynnie stworzyć nasze stowarzyszenie.

Tematyka drugiego spotkania dotyczyła głównie omówieniu programu i założeń co my jako stowarzyszenie chcemy robić jak pomagać innym i jak docierać do nowych osób po amputacji, jak również do tych co amputację mieli już w odległym czasie.

Następnym punktem naszego spotkania było ustalenie statutu który właśnie powstaje i jak napisałem w poscie wyżej ,kto ma chęć zapoznania się z projektem proszę o wiadomość.

W związku ze zbliżającymi się Targami w Łodzi podjęliśmy temat zaprezentowania się podczas targów i rozpowszechnienia informacji o powstającym SOPAK ( taka jest propozycja nazwy stowarzyszenia). W czwartek reprezentować nas będzie Jola i Tomek W pozostałe dwa dni możemy liczyć tylko na pozostawienie ulotek na stoisku przyjaznej firmy , chyba że znajdą sie chętni by wspomóc nasze działania.
Zapraszam serdecznie chętnych.

Na koniec spotkania porozmawialiśmy o nękających nas problemach jak również na tematy luzne.
Następne spotkanie planowane jest około tygodnia po targach, dokładny termin spotkania ustalimy i podamy w przyszłym tygodniu.

Na tym forum chcę podziekować w imieniu wszystkich Stowarzyszeniu Culani
za wsparcie i pomoc w rozpowszechnianiu tworzącego sie naszego stowarzyszenia "SOPAK" jak również za wszystkie inne działania wspomagające nas.

Re: Najtrudniejszy pierwszy krok już za nami 05/09/2008 20:53 #24

• sunnyleg
  • ( Użytkownik )
  • sunnyleg Avatar
Kochani,
dziękuję za środowe spotkanie - uważam, że i miłe, i twórcze, i dobre. Chyba wypada wierzyć, że kropla zawsze drąży skałę i przy determinacji niektórych z Was naprawdę parę ciekawych rzeczy uda się zrealizować:)

Tomku, nie ma co dziękować (aczkolwiek zawsze to sympatyczne:)) - przecież to nasze wspólne sprawy, więc zrobimy, co będziemy w stanie. Ja osobiście również:)

Pozdrawiam, Agnieszka
Codziennie zaczynam od nowa...
Time to create page: 0.325 seconds