farfelina,poprzednicy dobrze radzą ale moze trzeba usystematyzować.Jesli ojciec jest w szpitalu to tam napewno jest rehabilitant,on powinien powiedzieć w jaki sposób prowadzic rehabilitacje w domu.Bardzo wazne w rehabilitacji to jest aby nie dopuscic do przykurczu kikuta(co to takiego-rehabilitant powinien powiedzieć).poza tym bandarzowanie,hartowanie.Wszystko to nalezy wykonywać delikatnie aż całkiem wygoi się rana,zostana wyjęte szwy.Gdy ojciec bedzie wychodził ze szpitala powinien otrzymać zlecenie na wykonanie protezy tymczasowej od ortopedy,z tym zleceniem powinien udac sie do oddziału NFZ tam wniosek zarejestruja i ze zleceniemdo zakładu protetycznego(ja bylem w Konstancinie w Mark protetik tel 0227541273 jestem zadowolony).Ortocentrum wydal poradnik dla pacjentów po amputacji kończyn dolnych-polecam go tam jest prawie wszystko o co pytasz.Mam nadzieje,że gdy o niego w firmie poprosisz napewno otrzymasz go.Piszę o tym poniewaz sam ta drogę przeszedłem,chociaż amputację mialem z innego powodu-onkologia.Proteze tymczasowa wykonali mi w miesiąc po amputacji.Po załozeniu protezy z zakładu wyszedłem o jedne kuli a po tygodniu chodzilem juz bez kul dla pewnosci mam laske.Na protezie tymczasowej chodzę juz rok-tylko ze wzgledow medycznych,nie wiem czy rak nie zaatakuje dalej prowadze leczenie.Jestem starszy od twojego ojca.jesli pomogłem to cała przyjemnosc po mojej stronie.mój tel 601693400.pozdrawiam jan-główa do góry wszystko bedzie ok. :-/