Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: DOFINANSOWANIE DO ZAKUPU SAMOCHODU !!!!!!!!

Re: DOFINANSOWANIE DO ZAKUPU SAMOCHODU !!!!!!!! 18/04/2008 12:52 #13

• Marta
  • ( Użytkownik )
  • Marta Avatar
podobno kolejność zgłoszeń nie ma być brana pod uwagę, dużo ważniejszy jest stopień niepełnosprawności, zarobki, czy się mieszka na wsi,czy w mieści itp.
A chciałam się zapytać, czy dostał już ktoś odpowiedź na temat wniosku o samochód, który złożył w tym roku? I czy ktoś się orientuje ile się czeka na decyzję?
Temat został zablokowany.

Re: DOFINANSOWANIE DO ZAKUPU SAMOCHODU !!!!!!!! 10/01/2009 11:33 #14

• Waldek
  • ( Użytkownik )
  • Waldek Avatar
  • Podziękowania 1
Rozmawialem z pewną osobą w PFRON i poradziła mi, aby nasze środowisko występowało z protestami, pismami, naciskami etc, do Pełnomocnika Rządu ds osób niepełnosprawnych. W Jego gestii jest, by ten program nadal działał, by pieniądze szły na ten cel, a nie np. na bezsensowne turnusy, na których i tak niewiele sie zyskuje. Piszmy ile sie da, osoby prywatne, stowarzyszenia, fundacje etc. Mam nadzieję, że w ten sposób coś zdziałamy. Może ktoś na tym forum spróbuje stworzyć takie pismo i nam je przedstawi, inni wydrukują, lub bedą wysyłać maile do w/w Pana? W "kupie" siła Mości Państwo!
Pozdrawiam Wszystkich zainteresowanych
Vivaldi

Re: DOFINANSOWANIE DO ZAKUPU SAMOCHODU !!!!!!!! 10/01/2009 19:08 #15

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Popieram dobry pomysł Jak powiedziałeś w grupie siła. Trzeba walczyć o swoje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: DOFINANSOWANIE DO ZAKUPU SAMOCHODU !!!!!!!! 11/01/2009 10:43 #16

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
Waldek, ja takie pisma jeszcze w lecie napisałem do RPO i do ministerstwa zdrowia.Od RPO otrzymałem odpowiedz.NIE JEST WLADNY TA SPRAWĘ ZAŁATWIĆ.Oczywiście napisal to ubierając pimo w ładne slowa.Od PANI MINISTER nie otrzymałem odpowiedzi.Ja w sobote ponownie napisałem pismo do ministerstwa zdrowia.Ponadto sprawy zmiany kwot na dofinansowanie do sprzętu ortopedycznego jak informowały wiadomości POLSATU są na tapecie ministerstwa.Aby przyspieszyć podjęcie decyzji przez ministerstwo niektóre stowarzyszenia ON proponują nawet protest pod ministerstwem w tej sprawie.Ja w "wszystkich innych sprawach" już pisałem o tym. Uważam,że nalezy pisać domagać się poprawy tej sytuacji.pozdrawiam jan

Re: DOFINANSOWANIE DO ZAKUPU SAMOCHODU !!!!!!!! 11/01/2009 15:49 #17

• Waldek
  • ( Użytkownik )
  • Waldek Avatar
  • Podziękowania 1
Czy możesz przesłac mi to pismo na maila? Ja równiez wysle do nich z moim podpisem. Myślę, że powinnismy to powielać.
Pozdrawiam- Waldek
Vivaldi

Re: DOFINANSOWANIE DO ZAKUPU SAMOCHODU !!!!!!!! 11/01/2009 15:49 #18

• Waldek
  • ( Użytkownik )
  • Waldek Avatar
  • Podziękowania 1
Mo e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Vivaldi
Time to create page: 0.302 seconds