Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Jaka proteza za ok. 50 tys zł

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 13/08/2008 06:57 #7

• henryk
  • ( Użytkownik )
  • henryk Avatar
Witam.Jak widzę wszyscy mamy podobne odczucia.Nic nie wiadomo o cenach poszczególnych elementów protez (jest to przeciez bardzo istotne dla protez modułowych,gdzie poza indywidualnie zrobionym lejem ,reszta jest elementami katalogowymi).Mozna je wymieniać w przypadku uszkodzenia lub chęci zastapienia elementem np z wyższej półki.Zgadzam się ze zdaniem moich przedmówców........rynek jest duży, firm protetycznych coraz wiecej....a ceny?Nieznane dla potencjalnych klietów.Nie mamy możliwości rynkowej analizy poszczególnych części.Każdy z nas z pokorą przyjmuje cenę podaną przez poszczególny zakład i nie ma możliwosci porównania z ceną w innym miejscu.Czas może coś tu zmienić .Poki co myślę,że ta strona może w tym pomóc.Można stworzyc katalog cen jakie za poszczegłony element protezy kazdy z nas zapłacił i w którym zakładzie dokonywał zakupu.Pozdrawiam.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 13/08/2008 07:09 #8

• henryk
  • ( Użytkownik )
  • henryk Avatar
Kontynuujac jeszcze poprzedni wątek.Jestem bardzo ciekawy za ile moge kupić np stopę?.Rozmiar 42,obciążenie do 100 kg.Spodziewam się,że odpowiedzi nie uzyskam....a jeslitak, to wymijającą.(celowo nie podaję typu....aby po rozeznaniu cenowym dopiero zdecydowac na co mnie stac.....).Pozdrawiam.

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 13/08/2008 15:51 #9

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Heniu będąc u propetyka w jednym zakładzie podali cenę 2600 w drugim 3600 obie firmy otobok jednak rózniły sie one miedzy sabą . Rozmiar tu nie był ważny .
Pokazywano mi jeszcze stopy innej firmy gorszej jakości i oczywiście tańsze. We wrzesniu będą targi w Łodzi na które się wybieram , myślę że zdobedę tam sporo informacji i cenowych równiez. Pozdrawiam Tomek

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 13/08/2008 18:50 #10

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
aktualnie jestem w posiadaniu wykazu cen otto bocka obowiązujace do końca 2007r. i muszę was zmartwić ,ceny w zakładach protetycznych są chyba wzięte z księżyca.marże są chyba za wysokie w stosunku do cen podanych przez OB rozumię jeszcze robocizna która jest nie do wycenienia i porównania.pozdrawiam jan.

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 13/08/2008 20:35 #11

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Witaj Janek chętnie zapoznałbym sie z tym cennikiem .Może przślesz mi na pocztę /
Pozdrawiam Tomek

Re: Jaka proteza za ok. 50 tys zł 14/08/2008 04:51 #12

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
spróbuję przeslac.
Time to create page: 0.203 seconds