mimo ,że kupiłem sobie na ebay proteze to i tak protetyk stwierdzi że jest do kitu, i wciska mi swoje elementy, a jak nie to za sam lej zawołał 7 tys.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. zwykły lej z żywicy
Piotr, nie wiem jakie kolano kupiles (moge Ci opisac wlasciwosci, jezeli powiesz jakie i jezeli to kolanao akurat znam - testowalem dla UKM wiele roznych kolan).
Natomiast nie pozwol szantazowac sie Twojemu protetykowi. 7 tysiecy to niemal 1.800 Euro.
Wysoka suma.
Zapytaj o kosztorys innych protetykow w okolicy. Ewentualnie pomysl o zrobieniu leja dalej (nie wiem, w jakim regionie mieszkasz) od domu (chocby Otrocentrum w Warszawie). Pozostaja tez protezownie zagraniczne. Niemcy czy Austria bylyby pewnie zadrogie, ale np. Czechy. Podobno protetyka jest tam na bardzo wysokim poziomie i jest jednoczesnie duzo tansza niz na zachodzie Europy.
To nie jest sprawdzona wiadomosc, ale w sporcie, ktory uprawiam Czesi sa jedynymi z bylych "demoludow", a ich zawodnicy wcale nie sprawiaja wrazenia szczegolnie zamoznych.
I jeszcze jedno. Bedzie tylko lepiej. Wierz doswiadczonym amputantom

Mialem wiele trudnosci (bole, obtarcia, niepasujace leje itp.) na poczatku. Dzis, 8 lat po wypadku nawet nie pamietam, jak zyje sie majac 2 nogi
Trzymaj sie. m.