Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: przeszczep

Re: przeszczep 05/11/2012 18:08 #7

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
Piotr pewnie gdybym była świeżo po amputacji i miała trochę mniej lat moje myślenie na ten temat byłoby inne. Masz rację. :-)
wiesz ja nie chciałem cie niczym urazic , miałem na mysli to , że nie przywykłem jeszcze do braku nogi , i jak na razie to sprzedałbym duszę diabłu , aby odzyskac nogę...
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: przeszczep 05/11/2012 18:48 #8

• lidi
  • ( Użytkownik )
  • lidi Avatar
Piotr, nie odebrałam Twojego postu jako obrazy, poprostu przyznałam Ci rację, bo zrozumiałam co masz na myśli. Wróciłam myślami do czasów kiedy zaczynałam swoją "przygodę z protezą" i wiem ile wtedy miałam sił do walki o to , by normalnie żyć. Udało mi się i wiem, że Ci , którzy teraz będą mieli możliwość zawalczyć o nowsze osiągnięcia medycyny, że im się również uda. Tylko się nie poddawać na początku drogi. :))) Powodzenia.

Re: przeszczep 06/11/2012 12:33 #9

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
tak to ten sam przypadek, ale u nas z tego co wiem to nie tak łatwo się zakwalifikować na przeszczep...mam protezę więc będa pod uwage brać pacjentów bez mozliwości protezowania, z krótkim kikutem , tak jak u mnie to trohce dłużej mogli wyrownać i robil to chirurg , który ...właściwie to robił to pierwszy raz w życiu...potem dopiero się dowiedzialem, jak wychodzilem ze szpitala, nie wiedzieli na temat amputacji i rehabilitacji nic!!! Gdy na obchodzie pytałem lekarzy , o różne sprawy , zmieniali temat ...pytalem jak to ćwiczyć , to mi odpowiadali , że teraz jest tyle fundacji , że mi protezę fundacja zasponsoruje!!! Rehabilitant to próbował mnie zdolować , mówiąc że całe życie sobie teraz spier..., wprowadzili mi zakażenie do rany, ech szkoda slów...

Re: przeszczep 06/11/2012 16:27 #10

• Marti
  • ( Użytkownik )
  • Marti Avatar
ja bym się chyba nie zdecydowała, za dużo bym nie zyskała, a każda operacja jest bolesna, poza tym przeszczep może się nie przyjąć i okazałoby się, że wszystko na marne

Re: przeszczep 07/11/2012 07:25 #11

• Joanna1
  • ( Użytkownik )
  • Joanna1 Avatar
Witaj Piotrze.
My mieliśmy podobne doświadczenia medyczne, jak ty. Lekarz, który operował mojego chłopaka zaraz po wypadku (a to był sam ordynator) stwierdził, że to jego drugi taki przypadek w życiu. Na moje pytanie o rehabilitację, stwierdził, że tu nie ma co rehabilitować. Jak zapytałam sie o przeczep to stwierdził, że to bajki i opowiadania z babskich gazet. Jednym słowem porażka. Teraz mieszkamy u mnie i biegamy po różnych specjalistach. Też zdarzają się śmieszne przypadki, np. jeden ortopeda jak nas zobaczył, to od razu stwierdził, że on nie ma doświadczenia w amputacjach bo u nas nie ma rolnictwa, pośmialiśmy się i poszliśmy do innego fachowca. Byliśmy w Reptach, ażeby porozmawiać na temat oprotezowania i powiem ci, że wróciliśmy bardzo rozczarowani. Teraz przymierzamy się do wyjazdu do Trzebnicy (tam, gdzie wykonują przeszczepy rąk) i zobaczymy co z tego wyniknie. Nie ukrywam, że dużo sobie obiecuję w związku z tym wyjazdem.
Nie jest nam łatwo, czasami poruszamy się jak dziecko we mgle. Tony formalności, ciągłe bieganie po lekarzach, brak pieniędzy, dołki i dołeczki psychiczne z tym się borykamy na co dzień. Ale nie poddajemy się, będzie dobrze. Ty także się nie poddawaj. Dzisiaj przeszczepiają ręce, a jutro pewno będą nogi. Powodzenia.
Joanna

Re: przeszczep 07/11/2012 15:35 #12

• piotr33
  • ( Użytkownik )
  • piotr33 Avatar
  • Podziękowania 3
hmm, Marti boisz się bólu i niewiele bys zyskala? może i boli ale jest szansa na normalne zycie , nie walka o protezy i fundusze na nie. Ja dzziś sie dowiedziałeem że mimo ,że kupiłem sobie na ebay proteze to i tak protetyk stwierdzi że jest do kitu, i wciska mi swoje elementy, a jak nie to za sam lej zawołał 7 tys.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. zwykły lej z żywicy
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Time to create page: 0.304 seconds