Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: lot samolotem

Re: lot samolotem 03/08/2009 18:04 #7

Ja lecąc do Irlandii czy też Dani brałam ze sobą zaświadczenie lekarskie iż konieczne jest poruszanie się z protezą i kulami ortopedycznymi . To samo zaświadczenie zaniosłam do tłuumacza przysięgłego.
Niestety na naszych polskich lotniskach - pomimo okazania dokumentu - delikatnie mnie badali (jak wysoko proteza = wyłuszczenie).
Natomiast poza granicami, gdy wracałam do kraju - okazałam przetłumaczony dokument i to wystarczyło. Nie czułam się w żaden sposob skęrpowana,
Temat został zablokowany.

Re: lot samolotem 08/09/2009 20:24 #8

• dominik83
  • ( Użytkownik )
  • dominik83 Avatar
Hmmm piszecie o kontroli na lotnisku a co powiecie na kontrole w Sądzie?- nie polecam bo miałem jeszcze więcej tłumaczenia dlaczego "piszczę" przechodząc przez bramki:-)

Re: lot samolotem 14/12/2009 17:47 #9

• steven77
  • ( Użytkownik )
  • steven77 Avatar
witam serdecznie w każdej linii osoby z amputacją dostaja miejsce z przodu z dodatkowym miejscem na nogi bez dopłaty ;] i posiadanie protezy jest jedynym zaświadczeniem potrzebnym chyba że ktoś jeszcze bedzie sie zastanawiał czy to na pewno proteza;]

Re: lot samolotem 14/02/2010 13:26 #10

• MartaAlvi
  • ( Użytkownik )
  • MartaAlvi Avatar
Moje doświadczenia są takie:
W Katowicach- zero problemów. Wystarczyło powiedzieć celnikowi że mam protezę i po sprawie :) Nawet walizeczkę mi wnieśli do samolotu :D
W Dortmund- tu się sprawa ma gorzej. Podobnie jak moja przedmówczyni pisała- dwie panie celniczki kazały mi iść do jakiegoś pokoiku i pokazać protezę. Były w sumie bardzo miłe grzeczne i wgl ale fakt jest taki, że nie było to zbyt miłe. Również dostałam siedzonko z przodu samolotu, żeby było mi wygodniej.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.364 seconds