Nie martw się Janku, że mnie nie pamiętasz. Byłem rozmawiałem zTobą siedząc na wózku rozmawiając też z demonstratorem . Robiono nawet zdjecia . Ale to nieistotne .
Ważniejsze jest to co wtedy poruszyłem , i teraz napewno sobie przypomisz .
Byłem bardzo delikatnie mówiąc zmartwiony dlaczego firmy protetyczne nie wyszczególniają dokładnego cennika ile kosztują częsci a ile lej ,robocizna i tak dalej . I tu jest pies pogrzebany. Bo z tego co wiem to częsci są znaczącym kosztem ale marże na nie i robocizna to już ceny prawie , że z sufitu. Może wypowiedzą sie inni, może firmy protetyczne , dlaczego wykonując daną protezę wstydzą się powiedzieć ile z nas zdzierają.
Dlaczego nie wyszczególnią stopa tyle, kolano tyle, lej tyle itd. Na zachodzie to normalne, a u nas w innych dziedzinach również obowiązują kosztorysy. Tacy dobrzy fachowcy to niech przedstawią kosztorys . To jest nasz problem, że niestety chyba jesteśmy brzydko wykorzystywani . Niech przedstawią nam kosztorysy, ale zaprzyjaźnione firmy niech też nie chowają głowy w piasek i ułatwią nam życie , a nie pilnują tylko swoich zysków.
pozdrawiam sedecznie