Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Kolano

Re: Kolano 03/04/2009 11:55 #31

• nataren
  • ( Użytkownik )
  • nataren Avatar
wiem,ze to tablica ogloszen..klupilam w ebay C-leg,jestem zadowolona,,dzis zobaczylam to kolano za 150€,jak ktos jest zaineresowany to podaje link
cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&am...me=ADME:B:SS:DE:1123
Temat został zablokowany.

Re: Kolano 04/04/2009 06:39 #32

• Waldek
  • ( Użytkownik )
  • Waldek Avatar
  • Podziękowania 1
Witam.
Wydaje mi się, że kupowanie na ebay-u tak skomplikowanych elementów jest trochę ryzykowne. Napisz, jeśli możesz, ile kosztowało Cię takie kolano, i czy musiałaś zrobić jakiś serwis, czy coś takiego? Kto składał Ci protezę? Dla mnie to ważne, bo również myślę o takim sposobie pozyskania dobrej protezy. Mój mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Pozdrawiam.
Vivaldi

Re: Kolano 04/04/2009 10:55 #33

• nataren
  • ( Użytkownik )
  • nataren Avatar
Kupilam to kolano ,bo nie mam szans na to zeby dostala C-Leg z kasy chorych,,sledzilam dlugo w ebay takie kolana,,i zdezydowalam sie kupic,,ryzyko jest nie wielkie,tzn tak powiedzial mi moj technik ktory robi mi wszystkie protezy,c-leg zadko sie psuje..to jego slowa..kupilam za 2200€,moj technik skrecil mi ja i zaprogramowal,,jestem zadowolona,ale musze sie nauczyc chodzic,chodzenie jest troche inne jak ktos mial normalna proteze.
Wiem,ze jest wielu ktorzy chca c-leg dlatego podalam ten link,to nie moja reklama,chcialam sie podzielic wnioskami.jak modarator bedzie innego zdania to prosze ten post usunac.

Re: Kolano 13/04/2009 18:49 #34

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Nataren,
napisalas: „nie mam szans na to zeby dostala C-Leg z kasy chorych”.

Jezeli masz wskazanie lekarskie na kolano elektroniczne (rheo knee, c-leg lub podobne), to kasa chorych nie ma zadnych szans.

Owszem, probuja i wciaz jeszcze znajduja osoby latwowierne, ale w razie konfliktu nie maja szans.

Jezeli temat Cie interesuje moge pisac tu lub na priva.
Pozdrawiam.
m.

Re: Kolano 14/04/2009 05:02 #35

• Waldek
  • ( Użytkownik )
  • Waldek Avatar
  • Podziękowania 1
Witaj Maciek.
Dobrze byłoby, gdybyś napisał na forum. Wiele osób chciałoby też więcej się dowiedzieć. Prawdę mówiąc, wątpię, by ktoś w Polsce uzyskał refundację innej protezy niz te wymienione w liście do refundacji. Jeśli znasz takie przypadki, to opisz. Pozdrawiam.
Vivaldi

Re: Kolano 14/04/2009 09:30 #36

• nataren
  • ( Użytkownik )
  • nataren Avatar
Maciek,wskazania ma duzo amputowanych,bo kto nie chce miec dobrej protezy?ale to nie takie proste..znam ludzi po amputacji,nawet mlodych do tego czasu nie maja porzadnej protezy,,C-leg to marzenia!niektorzy walcza z kasa przez sad,nieraz 2 lata i nic.to nie takie proste,moze kiedys bylo latwiej,ale mysle,ze te czasy sie skonczyly..Kasy chorych bronia sie przed takim duzym wydatkiem.Dlatego zastanawiam sie skad u Ciebie takie wnioski...
Time to create page: 0.185 seconds