Hej Witam, dzięki za takie szybkie informacje.
Generalnie to najbardziej mnie interesuje stopa VARI FLEX EVO lub 1 C-Walk, co do innych typów to nie wiem jak są trwałe i jak mocno wytrzymałe.
Ze względu na problem z funduszami chciałbym aby mi stopa posłużyła kilka lat, i była niezawodna.
Słyszałem o EPIRUS, ECHELON oraz ESPRIT ale nie jestem przekonany ( może sie mylę) do ich budowy, na pewno sa tańsze od powyższych ale chciałbym aby ich eksploatacja była tania, abym nie miał problemu z hydrauliką lub innymi częściami.
Nie wiem jak to wytłumaczyć ale podoba mi sie konstrukcja Vari Flex, bo w niej chyba nie ma co sie zepsuć, albo pęknie albo jest trwała, nie wiem jak jest z 1C40, jak wytrwała jest ta spręzyna i czy nie pęka.
a moze godna jest polecenia Sur Flex, tylko nie wiem czy nadal jest produkowana i jak sie na tym chodzi oraz jakie sa cenny gdyz podobno nie są zbyt popularne na rynku.
Co do Flex-Foot Assure podobno jest bardziej dla początkujących wiec nie wiem czy nie cofnałbym sie w chodzeniu.
Chcialbym jeszcze zapytac o cos nieco nietypowego.
W obecnych protezach czasami siadam na suwnicę i wypycham niewielkie ciężary, wiem ze nie jest to zbyt zalecane aby nie zepsuć protez, ale moje stopy ani protezy sie z tego powodu nie zepsuły, Czy jakbym zmienił na inne stopy nadal mógłbym wykonywać takie ćwiczenia? ( chyba na EPIRUS, ECHELON oraz ESPRIT nie jest to zalecana a chyba nawet ryzykowne) ? Oczywiście są to ciężary w granicy rozsądku, ale poniewaz nie moge wykonywać przysiadów ta forma ćwiczeń odpowiednio mi wzmacnia mięśnie nóg, no i bardzo mi sie podoba.
dzięki za porady
Pozdrawiam
Marek