Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Szukam pomocy

Szukam pomocy 19/12/2010 22:54 #1

Witam Drogich Użytkowników,

Mam poważny problem i obecnie chwytam się prawie wszystkiego by go rozwiązać...

Problem polega na tym, że po amputacji kończyny dolnej (w 2004 roku), praktycznie aż do teraz... ortopedzi mają problem z prawidłowym dopasowaniem leja na mój użytek.
Niestety w czasie wypadku noga bardzo ucierpiała, przy czym mam troszkę ubytków, przez które ten problem jest poważniejszy.
Obecnie nie wiem co robić :-(
W sumie męczyłam się już z 3 ortopedami, m.in. Otto Bock Poznań (rok walki, masa wyrzuconych pieniędzy, po czym po 3 miesiącach chodzenia problemy zaczęły się od nowa), wcześniej jak i obecnie zakład Pana Jacka Sołtysiaka w Lesznie (za 1 razem nieudane dopasowanie). Obecnie znów są problemy z dopasowaniem od września praktycznie do teraz. :-(
Ja już czuję się bezradna i załamana w tej sytuacji...

Dlatego proszę was o pomoc...

Zwracam się szczególnie do osób które mają większe ubytki po amputacji...

Kochani czy moglibyście polecić mi jakąś Dobrą Polską czy Zagraniczna firmę ortopedyczną, która może umiałaby poradzić sobie z moim problemem?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
Marta
"Chcieć to Móc!"

A ciekawość prowadzi do wiedzy, a nie do piekła... :P
Temat został zablokowany.

Re: Szukam pomocy 20/12/2010 12:52 #2

• cycuss
  • ( Użytkownik )
  • cycuss Avatar
  • Podziękowania 1
witam
prosze podac wiecej informacji jaka amputacjia i z jakich materiałow silikonowa czy zwykła
pozdrawiam

Re: Szukam pomocy 20/12/2010 15:59 #3

Witam,

Dziękuję za odpowiedź...

Chodzi o amputację podudzia i lejek na podciśnienie z politolu.

Czekam na dalsze odp. :)
"Chcieć to Móc!"

Re: Szukam pomocy 25/12/2010 23:29 #4

Hmm 121 wyświetleń, tylko 1 odpowiedź...

Przejrzałam to forum i tak sobie myślę, że ono w krótkim czasie może przestać istnieć...

Nie wiem czy to brak wiedzy? Brak nadziei? Czy masa ograniczeń? Tak blokuje...

Miałam nadzieję, na jakąś drobną pomoc wśród "swoich", a tu lipa.
"Chcieć to Móc!"

Re: Szukam pomocy 28/12/2010 19:57 #5

• aneczka37
  • ( Użytkownik )
  • aneczka37 Avatar
Witajcie?
Mam 37 lat i juz 35 lat chodze na dwoch protezach podudzi.Moze ktos mi z was doradzi jakie mam wybrac stopy , duzo jest firm wiec nie moge sie zdecydowac bo co firma to ceny drozsze. Mialam stopy z wlokien weglowych Otto- Bocka ale to nie zdalo egzaminu po 6 latach pekla wiec szukam doradzcie prosze?
Aneczka

Re: Szukam pomocy 30/12/2010 14:41 #6

• Bwelue
  • ( Użytkownik )
  • Bwelue Avatar
Witajcie,
ja posiadam juz 5 proteze, amputacja powyzej kolana,kazda proteza robiona na czesciach otto bocka i musze przyznac że do tej pory nie posaiadam zadawowalajacej protezy, cięzko jest mi naprawde kogoś polecic z czystym sumieniem, w krakowie robiłem 3 protezy kompletna klapa,w 3 róznych protezowniach zle dobrana miara zły lej i wiecej problemów niż zabawa warta. kolejne 2 protezy robiłem w Tarnowskich Górach centrum REPTY i jest o niebo lepiej, zrobili mi najpierw lej na silikonie hmm w moim przypadku sie nie sprawdził, od pół roku mam lej mas, jest super aczkolwiek równiez jest zle dobrany i beda mi ja poprawiać ale jest to wliczone w koszty. Było sporo problemów aby mi dopasowac lej jestem dośc aktywny takze pewne rzeczy i schematy sie nie sprawdzały. Myślę, że rolą protetyka jest przede wszystkim nie zepsuć protezy, czyli zrobić dobry lej bedzie dobry i wygodny lej mozna bawic sie w inne częsci ale podstawa to lej.Jeżli w otto bock polska miałas robiona proteze i nie jestes zadowolona to w polsce chyba nikt Ci dobrej protezy nie zrobi, wiekszosc ludzi ktorzy pracuja w polsce sa po szkoleniach własnie w otto bocku polska lub sa to starzy pracownicy ktorzy pootwierali własne zakłady. Również warto sprawdzic ceny bo jest spora róznica w cenach miedzy poszczegolnymi protezowniami, na przykładzie podam że w otto bock polska za nowe kolano 3R80 podali mi cene 15,100zł a ja kupiłem takie kolano za 12,300zł tak samo z lejem wykonanie leja typu mas takie jak mamto koszt 7,500zł a teraz dostałem oferte na 4,500zł wiec z tym tez trzeba sie liczyć. Jakbym mogł w czym pomoc to prosze pisac
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Time to create page: 0.452 seconds