Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Proszę o porade i pomoc.

Re: Proszę o porade i pomoc. 06/10/2010 10:57 #7

• dominik83
  • ( Użytkownik )
  • dominik83 Avatar
Oj Magdaleno wiem o czym mówisz choc jestem facetem, ale jek koleżanka wsczesniej napisala,czy estetyka jest aż tak ważna? Funkcjonalność protezy powinna być wygodna.Techniczncznie nie da się zrobić protezy nie widocznej, ponieważ pod rzepką musi być oparcie, a co za tym idzie krawędzie leja będą wystwać. Można przyciąć maksymalnie lecz to może spowodować złe trzymanie sie protezy na nodze. Dobrym rozwiązaniem jest zastosowanie linera z silikonu gdyż zabespieczenie protezy zapewnia trzpień i uszy nadkolanowe można obciąć max lecz i tak bedzie w małym stopniu widzalne. Wiem że dla kobiet to jest ciężki temat,ale dla facetów też to nie jest łatwe. jestem na protezie 17 lat i tak przestało mi to przeszkadzać dopiero jak zacząłem pracować w protetyce. Moja rada dla Ciebie jest taka Niech proteza będzie dla Ciebie wygodna a na estetyke nie zwracaj szczególnej uwagi!!! poazdrawiam Dominik :lol:
Temat został zablokowany.

Re: Proszę o porade i pomoc. 28/04/2011 16:21 #8

Witam. Dawno mnie tu nie było ale postanowiłam coś napisać. W zeszłe wakacje poddałam się tej re-amputacji pomimo tego że odmawialiście. Co prawda kikut wiele się nie zmienił bo usunięto mi tylko staw skokowy ale ta zmiana pomogła mi w zaprotezowaniu. Dziś mam o wiele krótszą protezę, mogę chodzić nawet cały dzień. Ta operacja bardzo dużo zmieniła i dlatego więc namawiam do konsultacji z lekarzami i nie obawianie się zabiegów, bo może być tylko lepiej;).
Magdalena
Temat został zablokowany.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.356 seconds