Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: amputacja kończyny dolnej lwej powyżej kolana

Re: amputacja kończyny dolnej lwej powyżej kolana 28/02/2008 18:34 #13

Byłem u naczyniowca,któty chce jeszcze raz przeprowadzić uszkodzenie nerwu współczulnego nogi prawej-ma to być moja ostatnia próba ratunku tej nogi.Nie wiedziałem że te plastry są tak paskudne,faktycznie w tej chwili 75 już przestają działać.Po tych mam dostać morfinę-tak jak pisałeś.Jakiekolwiek próby tp. bay-pass wg. naczyniowca bez szans na powodzenie-mogły się skończyć gniciem kończyny.Wygląda na to że zbliżam się do ściany,spod której wyjadę na salę operacyjną. Paweł bardzo Ci dziękuję za wiadomości.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

amputacja, reamputacja i co dalej?????????? 16/01/2009 10:46 #14

• ektona375
  • ( Użytkownik )
  • ektona375 Avatar
Witajcie. :-) Jestem po amputacji i reamputacji podudzia lewego. Zabiegi te były wynikiem urazu powypadkowego i komplikacji, z którymi borykam się już prawie 3 lata. Przeszłam sporo operacji, a mimo to z nogą wciąż nie jest dobrze. Na dzień dzisiejszy biegam na konsultacje medyczne, jednak co lekarz, to inna opinia. Pilnie proszę o kontakt. Szukam porady również w zakresie oprotezowania. To tak bardzo skrótowy opis mojej sytuacji. Czekam na odzew. Pozdr. :roll:
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna... powiedz, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści...

Re: amputacja kończyny dolnej lwej powyżej kolana 19/01/2009 03:42 #15

nie ma sie czego bac utna i po klopocie , lepiej sie przygotuj na ,,schody,, z dofinansowaniem na protki...........to dopiero bedzie wyczyn rentka 700 zeta a chodzic na otto bocku sie chce........ :-P :-P :-P :-P

Re: amputacja kończyny dolnej lwej powyżej kolana 19/01/2009 09:17 #16

Wiesz co Strasznieobcięty,Ektona potrzebuje rady-pomocy a nie sarkazmu,bo tego to akurat mamy dosyć.

Re: amputacja kończyny dolnej lwej powyżej kolana 28/01/2009 02:00 #17

• tomek72
  • ( Użytkownik )
  • tomek72 Avatar
Witam was,chciałem nawiązać do tematu poruszoneg przez Ektone.Jestem trzeci rok po amputacji lewej nogi powyżej kolana....przejdę do konkretów,pół roku po operacji
chodziłem o kulach, spowodowane było to tym że jedno miejsce goiło sie strasznie powoli ale w miedzy czasie przechodziłem rechabilitacje tz. ćwiczenia siłowe. Chodziłem
równiesz na basen i powiem ci że bardzo mi to pomogło w odzyskaniu masy mięśniowej
amputowanej nogi.Dziś jeste b.aktywny.Pozdrawiam

Re: amputacja kończyny dolnej lwej powyżej kolana 29/01/2009 11:46 #18

• Eywaa
  • ( Użytkownik )
  • Eywaa Avatar
Witam was :) w listopadzie zeszłego roku amputowano mi nogę zaraz nad kolanem z powodu raka. Przyjełam to w miarę ze spokojem bo i tak noga była niesprawna od kilku lat i już nigdy by nie była, a do tego strasznie bolała :-/ Teraz czekam aż kikut się zagoi i będę mogła zacząć hartować go do pierwszej protezy. Wiem że te pierwsze państwowe protezy są nie za specjale i dla tego już zbieram na coś lepszego. Moje pytanie to gdzie na śląsku są najlepsi protetycy?
Time to create page: 0.393 seconds