Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: UWAŻAJCIE

Re: UWAŻAJCIE 04/09/2009 12:31 #7

• ewcia33
  • ( Użytkownik )
  • ewcia33 Avatar
Chciałabym jeszcze dodać ciekawostkę, że w Holandii (i pewnie nie tylko) odbywają się wybory miss osób niepełnosprawnych w tym amputantów. Czy to też przejaw "dewiacji" czy też może wyraz pełnego równouprawnienia i akceptacji tego że mimo wszystko niepełnosprawni też mogą być piękni i się tym chwalić?...

Magda ja nie uważam,że osoba niepełnosprawna nie może być piękna wręcz przeciwnie,ale dlaczego ta strona nie jest dostępna dla wszystkich,którzy chcą obejrzeć sesje zdjęciowe pięknych amputantek? (za pewne odpowiesz mi,że taka sesja kosztuje! owszem,ale skoro to taki szlachetny przekaz,aby pokazać naszą niepełnosprawność światu i fakt,że nadal jesteśmy atrakcyjne to dlaczego nie znaleźć sponsora na tak szczytny cel??,ale nie oni wolą sprzedawać te zdjęcia i nabijać sobie kasę!! i dlaczego,są tam tylko amputantki a nie ma też pięknych kobiet na wózkach lub innych niepełnosprawności?? i jeszcze mogłabym długo wymieniać dlaczego?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: UWAŻAJCIE 05/09/2009 06:56 #8

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Oj dziewczyny :-D
Wbrew pozorom - czy amputantki, czy nie, czy z innymi niesprawnościami zawsze szukacie wad .
A my faceci widzimy u was tylko piekno :-D :-D :-D

Re: UWAŻAJCIE 07/09/2009 09:10 #9

Brawo Tomek ,to jest najlepsze zakończenie tej "dyskusji" :-) .Przez chwile zastanawiałam sie tylko,dlaczego w Polsce nikt nie wpadł na pomysł aby zrobic taka sesję z amputantami w roli głównej dla pokazania jacy jesteśmy PIĘKNI mimo pokiereszowania.
Oglądałam niedawno kalendarz kobiet po amputacji piersi,dość odważny ,ale zachwycająco piękny,taki,który pokazuje,ze życie i my,ludzie,jesteśmy piękni i wyjątkowi,jesteśmy NIEPOWTARZALNI.Nie ma w takich kalendarzach,zdjęciach nic obrazoburczego,gorszącego,deprawującego,jest....piękno,podszyte bólem i cierpieniem,tylko tyle i aż tyle.
Pozdrawiam.

Re: UWAŻAJCIE 07/09/2009 20:28 #10

• Pittorio
  • ( Użytkownik )
  • Pittorio Avatar
Ewcia33 - pierwszy raz zabieram głos na tym forum - strona o której mówisz, rzeczywiście czerpie zysk ze sprzedaży zdjęć pań po amputacji - ale To Jest po prostu ich Pomysł Na Biznes - przecież tak samo Ty mogłabyś poszukać sponsorów do prezentacji urody osób niepełnosprawnych - Spójrz na to pozytywnie - ja za każdym razem zastanawiam się, jak potencjalna partnerka zareaguje na brakujący element -
Proponują Ci pieniądze (zawsze do negocjacji), zwrot kosztów wyjazdu (darmowa wycieczka), oraz profesjonalną sesję zdjęciową (profesjonalny fotograf zażyczy sobie małą fortunę za taką sesję, nie mówiąc o ubraniach). A na koniec pozostaje kwestia odbiorcy tej sesji - jakkolwiek odjechane to sie wydaje - to pamietaj, że dla potencjalnego odbiorcy jesteś właśnie dzięki swojej unikalności tak bardzo atrakcyjna. A musi ich być sporo, skoro firma jest skłonna iwestować w Ciebie.
Pozdrawiam. P.

Re: UWAŻAJCIE 11/07/2013 11:39 #11

• justynav
  • ( Użytkownik )
  • justynav Avatar
  • Podziękowania 1
Ewa33 dzięki, że napisałaś o tym na forum.. dla mnie dziwne jest również to, że namawiają dziewczyny po amputacji na to,aby wyszukiwały inne kobiety po amputacjach i za to również oferują pieniądze!!!! Fotografie kikutów dziewczyn ładnie wymalowanych i ubranych to tez jest dziwne. Ktoś wcześniej powiedział, że u wielu ortopedów na ścianach wiszą tego typu zdjęcia, ale są to zdjęcia o zupełnie innej treści wizerunkowej (czyż nie?), postacie są zupełnie inaczej ubrane i w ogóle. Ja rozumiem różni ludzie mogą mieć różne fetysze i szanuje to, ale żadna firma nie powinna wykorzystywać dziewczyny pod przykrywką pomocy w samoakceptacji i tego podobnym ściemom. Ja biorę w obronę Ewę, bo rozumiem jej pogląd na ten temat i sama mam taki sam. Poza tym ciężko mi jest zaufać osobom, które wypowiadają się powyżej, gdyż ta firma także proponowała mi pieniądze ( i to nie małe) za to, aby polecać inne amputantki do tego rodzaju sesji. Oczywiście nie zgodziłam się, ale śmiem podejrzewać że pod tak wspaniałymi komentarzami powyżej mogą się kryć tego typu powiązania, znając nasz współczesny świat. Wiadomo każdy potrzebuje pieniędzy. Dlatego dziewczyny uważajcie!!! Pozdrawiam cię Ewa i dziękuje za ten post. Bardzo się cieszę, że jeszcze są osoby takie jak ty...
  • Strona:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.183 seconds