Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Tolerancja.

Re: Tolerancja. 04/12/2008 13:58 #13

Niech każdy żyje jak chce,wierzy w co chce,kocha kogo chce,jeśli to nie godzi w drugiego człowieka.
Dziwi mnie tylko,ze w Polsce-kraju 40milionowym nie znaleziono innej pary roku,niz para homoseksualistów.Nagradzając kogoś trzeba liczyc sie z tym ze jego obraz,zachowanie i postawa mogą być-nie muszą-powielane.Czy o to chodziło wyróżniającym???A może to ja czegoś nie rozumiem?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Tolerancja. 05/12/2008 14:46 #14

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
masz rację bogusia niech każdy zyje jak chce ale pod warunkiem,że nie czyni innym krzywdy.tolerancja jest czyms wspaniałym.nie trzeba kogoś kochać nieraz wystarczy tolerować.rozumie wypowiedzi innych na ten temat,to też jest pewien wyraz tolerancji.napewno nie mozna tolerować kogoś kto z rozmysłem czyni zlo.z takimi ludzmi nalezy walczyć,trzeba nawet poczynić wszelkie możliwe kroki aby im przeszkodzić w czynieniu zla.temat tolerancji jest jak morze.początek naszej dyskusji byl ograniczony do tolerancji ON przez ludzi nie dotknietych kalectwem.może pozostanmy w tym temacie.powinnismy dążyc do tego aby spoleczenstwo nas akceptowalo a władze robily wszystko aby nam pomóc. pozdrawiam jan ;-)

Re: Tolerancja. 06/12/2008 18:12 #15

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Co do tolerancji względem ON to w czasach lat 70-tych-80-tych kiedy u nas widok niepełnosprawnego to cos niezwykłego - tak byliśmy postrzegani , a państwo wtedy chociaż szybko budowało to zapomniało o ON . Widzimy duże dworce, przejścia , podziemia czy kładki , to wszystko bariery nie do pokonania dla ON . Pod koniec tych lat wyjechałem na jakiś czs do Grecji i zamieszkałem w Atenach. Pamietam moje zdziwienie kiedy niedaleko zamieszkania poszedłem do dużej restałracji z wieloma stolikami na dworzu tak jak u nas np: na starówce a tu na wózkach i nie tylko sporo ON i pije piwo razem z osobami sprawnymi. Był to widok szczególny gdyż było tych osób sporo , a jak sie okazało był obok dom opieki. Wszyscy razem i nikogo to nie dziwiło w odrużnieniu do naszego kraju w tym okresie. Myślę że Grecy już wtedy rozumieli co to jest tolerancja względem ON. A czy my dzisiaj już rozumiemy ????
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Time to create page: 0.399 seconds