Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Pielęgnacja skóry - Higiena kikuta i lejka protezowego

Re: Pielęgnacja skóry - Higiena kikuta i lejka protezowego 10/09/2008 06:35 #31

• Piotrek
  • ( Admin )
  • Piotrek Avatar
  • Podziękowania 1
Mam pytanie Marzeno. Jaki system zawieszenia ma twój Ojciec (paskowy czy też podciśnienia lub inny)?. Jak długo w ciągu dnia porusza się na protezie ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Pielęgnacja skóry - Higiena kikuta i lejka protezowego 10/09/2008 07:02 #32

System zawieszenia jest paskowy, nie chodzi z byt długo w protezie 2 godziny w ciągu dnia to jest maks
Marzena

Re: Pielęgnacja skóry - Higiena kikuta i lejka protezowego 10/09/2008 07:21 #33

• Piotrek
  • ( Admin )
  • Piotrek Avatar
  • Podziękowania 1
Osobiście raz miałem tego typu podobną sytuację (pęcherze były niewielkie ), przy zawieszeniu protezy w systemie podciśnieniowym.
Skonsultuj się w tej sprawie z lekarzem dermatologiem.
Kikut przy każdorazowym założeniu protezy powinien być w dobrej kondycji, ponieważ niedoleczone komplikacje skórne mogą się pogłębiać.
Pozdrawiam.

Re: Pielęgnacja skóry - Higiena kikuta i lejka protezowego 10/09/2008 09:19 #34

Dzięki za rady, wizyta u dermatologa jutro, zobaczymy co nam powie. mam też do Was kolejne pytanie i prośbę. czy ktoś z Was może mi powiedzieć, gdzie mogę zaopatrzyć się w pończochy silikonowe?? jestem ze strzegomia woj. dolnośląskie? może macie jakieś namiary??
Marzena

Re: Pielęgnacja skóry - Higiena kikuta i lejka protezowego 10/09/2008 12:15 #35

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
f_marzena,zadzwoń pod ten nr0227541273może ci przyślą za zaliczeniem pocztowym,jest to firma ortopedyczna u której ja się zaopatrzylem w owe pończoszki,chyba trzeba znać jaka wielkość ,masz komputer i internet,możesz znaleść firmę np. we wroclawiu szukając w googlach zakładow ortopedycznych. jan

Re: Pielęgnacja skóry - Higiena kikuta i lejka protezowego 11/09/2008 09:55 #36

Witajcie! dzwoniłam do tego protetyka w przyszłym tygodniu wizyta kontrolna sprawdzi czy z tym lejem wszystko w porządku... dzisiaj wizyta u dermatologa, stres, boje się, że znowu będa rany, bo te pecherze bedzie chciał przebijać, znowu wszystko odwlecze sie w czasie, a tatko znowu nie będzie mógł chodzić...
Marzena
Time to create page: 0.188 seconds