Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: Pielęgnacja skóry - Higiena kikuta i lejka protezowego

Re: Pielęgnacja skóry - Higiena kikuta i lejka protezowego 13/02/2008 19:57 #13

• marcin77777
  • ( Gość )
  • marcin77777 Avatar
A tak jeszcze z innej beczki to gdybyście mieli w swoim leju wkręcany wentyl z dwoma otworami i gdyby w okresach wzmożonej potliwości te otwory drażniłyby Wasz kikut (są takie osoby) to istnieje bardzo prosta i sprawdzona metoda. Wystarczy na wentyl i wspomniane otwory nakleić krążek wycięty z jakiejś taśmy klejącej (im miękciejsza tym lepsza) i wykałaczką zrobić otwory. Taki drobny, wydawałoby się kosmetyczny zabieg a potrafi czynić cuda u pacjentów z delikatną skórą na kikucie
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Krótka uwaga do Marcina77777 i Optymistki 14/02/2008 21:59 #14

• darek
  • ( Admin )
  • darek Avatar
Kochani, proszę o zwrócenie uwagi na fakt, że niniejsze forum nie jest ani własnością ani nawet pomysłem firmy Otto Bock i skończcie już z tą nachalną i męczącą reklamą tejże marki na niniejszym forum. Nazwa ta pojawia sie w większości waszych postów i bardzo wątpię, że dzieje sie to przypadkowo. Niniejszy post potraktujcie jako pierwsze ostrzeżenie.
DO wiadomości Waszej i innych użytkowników: kosmetyki do pielęgnacji kikuta wszystkich obecnych na polskim rynku firm można nabyć w niemal każdym zakładzie ortopedycznym w naszym kraju.
Technik Ortopeda

Re: Krótka uwaga do Marcina77777 i Optymistki 15/02/2008 19:08 #15

• marcin77777
  • ( Gość )
  • marcin77777 Avatar
Kochani, proszę o zwrócenie uwagi na fakt, że niniejsze forum nie jest ani własnością ani nawet pomysłem firmy Otto Bock i skończcie już z tą nachalną i męczącą reklamą tejże marki na niniejszym forum. Nazwa ta pojawia sie w większości waszych postów i bardzo wątpię, że dzieje sie to przypadkowo. Niniejszy post potraktujcie jako pierwsze ostrzeżenie.
DO wiadomości Waszej i innych użytkowników: kosmetyki do pielęgnacji kikuta wszystkich obecnych na polskim rynku firm można nabyć w niemal każdym zakładzie ortopedycznym w naszym kraju.

Czy ktokolwiek choćby sugerował tutaj zaangażowanie firmy otto bock w tworzeniu tego forum ?
-Nie. Nikt nic podobnego nawet nie próbował dawać do zrozumienia. Z resztą sam fakt lokalizacji forum (na stronie orto centrum) jasno precyzuje jego twórcę. I jest to dla wszystkich aż nader oczywiste. Niepotrzeba i bezzasadna jest jakakolwiek złość w tym temacie.

Jest to forum niezależne (proszę o korektę jeśli byłbym w błędzie) i tym samym daje możliwość wypowiedzi zwolenników różnych marek. Jeżeli zabronimy pochlebnych opinii na temat któregokolwiek z producentów - zaprzeczymy w tym momencie jego bezstronności. Pacjenci posiadajacy określone doświadczenie dzielą się nim niezależnie od marki której dotyczy. Właśnie na tym polegają dyskusje na forach !

Nie mogę napisać że rewelacyjnie sprawdziły się w moim przypadku protezy bądź kosmetyki "Iksińskiego" bo ich nie nosiłem , nie stosowałem. Używałem produktów marki otto bock (która reklamy nie potrzebuje - to jak reklamować mercedesa...) i właśnie o nich piszę. Z resztą opinie innych forumowiczów na temat mojej wiedzy i doświadczenia były jaknajbardziej pochlebne więc dlaczego uważasz to za coś złego ?

Zachecam w tym momencie użytkowników innych marek do dzielenia się opiniami. Na tym to polega. A Tobie Darku jeżeli masz z takowymi kontakt sugerowałbym zachęcenie ich do dyskusji. Bo dawanie ostrzeżeń dwojgu z bardziej aktywnych forumowiczów za ich zaangażowanie w dyskusję, to w moim odczuciu - spontaniczna i nieprzemyślana reakcja z Twojej strony.

Pozdrawiam

Re: Pielęgnacja skóry - Higiena kikuta i lejka protezowego 15/02/2008 19:19 #16

• marcin77777
  • ( Gość )
  • marcin77777 Avatar
Moja wypowiedź powyżej zapisała się pod nadawcą "gość" ale oczywiście pochodziła od użytkownika "marcin77777"

Krótka uwaga do Marcina77777 i Optymistki 15/02/2008 22:18 #17

• darek
  • ( Admin )
  • darek Avatar
Dla formalności:
forum jest na stronie amputowani.pl a nie OrtoCentrum, a nasza reakcja nie jest ani złośliwa ani spontaniczna. Przeciwnie, jest efektem rozmów jakie przeprowadziliśmy z osobami odwiedzającymi forum i ich odczuciem któremu dałem wyraz w moim poście i z którym nadal się zgadzam. Nikt w nim (nie wiem czy to zauważyłeś) nie podważa Twojego wkładu w stronę merytoryczną tematów w Twoich postach poruszanych. Twoja wiedza i doświadczenie są z całą pewnością bardzo pomocne.
Pozdrawiam
Technik Ortopeda

Re: Pielęgnacja skóry - Higiena kikuta i lejka protezowego 16/02/2008 14:14 #18

• marcin77777
  • ( Gość )
  • marcin77777 Avatar
Cieszę się że doszliśmy do porozumienia bo chyba każdemu z nas zależy na tym samym: aby Ci którzy stawiają swoje pierwsze kroki o protezach i nie mają jeszcze żadnej wiedzy ani doświadczenia, dostrzegli perspektywę o której my już wiemy, ja natomiast osobiście jej doświadczam na codzień. Życia o protezie dajacego możliwość realizowania własnych ambicji. Bo o protezie można być równie szczęśliwym co o własnych nogach i to tylko od nas zależy jak ocenimy swoje życie
Time to create page: 0.314 seconds