Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: przyczyny amputacji stopy cukrzycowej (między innymi)

przyczyny amputacji stopy cukrzycowej (między innymi) 15/12/2008 18:54 #1

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
dzisiaj wieczorem ogladając wiadomości w POLSACIE dowiedziałem sie,że w polsce kilkakrotnie wiecej ludzi ma amputacje w wyniku stopy cukrzycowej niż np.w hiszpanii.główna przyczyną takiego stanu rzeczy jest NFZ,ponieważ nie chce finansowac odpowiedniego jej leczenia,gdyz leczenie to mimo,że jest skuteczne jest droższe od zabiegu amputacji.w/g mnie taki stan rzeczy jest skandaliczny!.urzędnicyNFZ nie powinni w zaden sposób wpływać na sposób leczenia pacjentow.kto im dal takie prawo! jestem tą sytuacja oburzony i dla tego przynajmnie na tym forum wyrażam swoje niezadowolenie.
Temat został zablokowany.

Re: przyczyny amputacji stopy cukrzycowej (między innymi) 18/12/2008 19:40 #2

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Janek ale kto powie STOP urzednikom .................................................................

Re: przyczyny amputacji stopy cukrzycowej (między innymi) 19/12/2008 12:25 #3

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
tomek,czas na nas. może trzeba walczyć o utworzenie stowarzyszenia?własnie wróciłem z centr.onkol.badania tomograficzne płuc wykazaly,że lek zadziałał,teraz czekam na badania,kości,aby i tu było dobrze.zrobiło mi sie razniej .pozdrawiam jan :lol:

Re: przyczyny amputacji stopy cukrzycowej (między innymi) 20/12/2008 19:58 #4

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Witaj Janek bardzo mnie to cieszy . Aż brak mi słów żeby wypowiedzieć jak się z tej wiadomości cieszę. Tak naprawdę to należało by się spotkać w Ortocentrum na małej wigilii i podziękować za wszystkie miłe rzeczy co nas spotkały. Wiem już za pużno. Ale musimy zorganizować za to w pierwszych dniach stycznia z Anią spotkanie pożyczyć szczęścia i dalej brnąć naprzeciw przeszkodą. ;-)

Re: przyczyny amputacji stopy cukrzycowej (między innymi) 21/12/2008 09:41 #5

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
tomek, masz dobry pomysł,szkoda,że nie mozna tego zrobić jeszcze w tym roku,ale trzeba o tym pomyslec.pozdrawiam cię jan ;-)

Re: przyczyny amputacji stopy cukrzycowej (między innymi) 28/11/2010 00:00 #6

• ula
  • ( Użytkownik )
  • ula Avatar
Witam wszystkich, jestem tu nowa na forum. Jestem po amputacji małego paluszka u stopy, ale w najbliższym czasie czeka mnie amputacja tejże stopy(cukrzycowej zresztą). Jestem leczona w specjalistycznej przychodni, których jest w Polsce obecnie chyba pięć. I tu od razu pochwalę się na czym polega "leczenie". Bywam w tej przychodni od 4 lat i jedynym środkiem zalecanym jest Octenisept tj. środek odkażający oraz aspiryna. Dlatego skutki tego leczenia są takie a nie inne. Jakie leczenie takie efekty tzn. amputacja. Też gdzieś czytałam, że amputacja to jest ten wariant oszczędnościowy i jest taniej.
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Time to create page: 0.200 seconds