Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: kolano KX06

Re: kolano KX06 16/03/2013 19:48 #7

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Ja Osobiście używam tego kolana z lejem podciśnieniowym
tomek72,
to jakiego kolana Ty w koncu uzywasz? Troche sie pogubilem, bo 4 dni temu pisales:
cały czas chodzę na c-legu
Uzywasz Endolite KX06 do biegania?
Dlaczego?
Endolite KX06 to dobre i aktywne kolano, ale trudno byloby nim zastapic prawdziwe kolano do biegania. Przynajmniej tak mi sie dotad wydawalo?

Poza tym wydaje mi sie, ze wskazowka:
Możesz zamówić liner lub lej nowej generacji tz.vaccume system. Ten ostatni ma specjalną automatyczną pomkę wysysającą powietrze z wewnętrznej częsc leja
nie u kazdego zdalaby egzamin. Lej nie ma nic wspolnego z modelem kolana. Zalezy od kikiuta.
Musimy uwazac udzielajac takich wskazowek poczatkujacym amputowanym.

Pozdrawiam. m.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: kolano KX06 17/03/2013 16:45 #8

• wronka
  • ( Użytkownik )
  • wronka Avatar
Użuwam leja typu MAS i linera Iceross Seal-In X5. Mam bardzo długi kikut i szukam kolana, które w miarę możliwości nie będzie za bardzo wystawać w porównaniu z moją nogą a da mi możliwość np. naprzemiennego schodzenia ze schodów

Re: kolano KX06 17/03/2013 23:18 #9

• tomek72
  • ( Użytkownik )
  • tomek72 Avatar
Maćku, posiadam dwie protezy, KX6-lej podciśnieniowy- stopa FlexRun, ten zestaw służ mi do biegania, trenuję biegi długodystansowe (PółMaraton, Maraton) C-Leg- lej podcisnieniowy- stopa VariFlex, tego zestawu używam na co dzień. Powracając do tematu Systemu Vccume w kwietniu sam będę miał okazję wypróbować. W USA ten system jest często stosowany przy amputacjach po niżej kolana jak i powyżej kolana. Pozdrawiam

Re: kolano KX06 19/03/2013 20:13 #10

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Tomek, dzieki za wyjasnienie, tak zreszta myslalem, ze KX06 uzywasz do biegania.
Sam uzywam "resora" podobnego do tego ze zdjecia:

www.google.de/imgres?q=wojtek+czyz&h...start=56&ndsp=30

Nie byloby Ci latwiej z tym biegac? Widzialem KX06 w akcji.Mialem wrazenie, ze mogloby swietnie funkcjonowac w biegach narciarskich.
Probowales "resora" ?

Pozdrawiam. m.

Re: kolano KX06 21/03/2013 16:57 #11

• tomek72
  • ( Użytkownik )
  • tomek72 Avatar
Maćku,"resora" nie próbowalem ale w zeszłym rok testowałe kolano otto bock 3s80sport, biega się na nim super. Na początku uczyłem się biegać na TK-2100 ale uszczelki przy ośkach niewytrzymywały, raz nawet złamałem jedą ośkę podczas treningu na szczęście nic mi się nie stało.Raz w miesiącu musiałem serwisować to kolano, wkońcu mój protetyk zamienił mi je na KX6. I tak już biegam na nim od paru lat. Co do TK-2100 jesto dobre , ale osobą bardzo aktywnym i silnym, które chciały by zacząc biegać, nie polecam.
Teraz zastanawiam się nad zmianą na 3S80Sport.

Re: kolano KX06 21/03/2013 22:06 #12

• maciek
  • ( Użytkownik )
  • maciek Avatar
  • Podziękowania 7
Tomek, jednak wyprobowales "resor" nawet o tym nie wiedzac :-)

Wyrazilem sie malo precyzyjnie - "resorem" nazywam wszelkie kolana lub stopy przypominajace wygladem dawne resory samochodowe ;-)
Dlatego (wg. mojego nazewnictwa) 3s80sport jest tak samo "resorem", jak uzywane przeze mnie Flex Run.

Do biegania tego rodzaju protezy sa niezastapione. Do normalnego uzytku to katastrofa, musi sie bez przerwy byc w ruchu.

pozdrawiam. m.

PS. Jestes zapewne sporo mlodszy ode mnie i nie pamietasz jak wygladaly kiedys resory w autach ;-)
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Time to create page: 0.168 seconds