Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Witam - po amputacji przedramienia

Witam - po amputacji przedramienia 14/02/2011 21:22 #1

• kudłata
  • ( Użytkownik )
  • kudłata Avatar
Witam, mam na imię Jola, 37 lat. Po zarejestrowaniu się doczytałam, że strona jest dedykowana głównie osobom po amputacji nóg, ale może są tu też osoby z problemem kończyn górnych, które będą potrafiły mi pomóc.
We wrześniu w wyniku wypadku zostały zmiażdżone obie ręce, skończyło się na amputacji lewego przedramienia i połowy prawej dłoni. Przymierzam się do protezy mioelektrycznej, która zapewni jakąś funkcjonalność i namiastkę samodzielności (mam 5-miesięczną córeczkę), której koszty są niebagatelne. Mam pytanie: czy warto starać się o subkonto w fundacji na której byłyby gromadzone środki na protezy i czy znacie jakieś fundacje zajmujące się tego typu niepełnosprawnością do których warto byłoby 'uderzyć'? Ile przeciętnie trwa ta procedura?
Dziękuję z góry i pozdrawiam.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Witam - po amputacji przedramienia 14/02/2011 23:50 #2

• tomek
  • ( Użytkownik )
  • tomek Avatar
Witaj Jolu co prawda jestem po amputacji, nogi ale podczas pobytu w ośrodku rehabilitacyjnym w Konstancinie poznałem dwoje wspaniałych ludzi (Ewę i Roberta) którzy w wyniku wypadku stracili lewe ręce i mocno połamali nogi. Widziałem w nich wiele siły w walce dochodzenia do zdrowia i funkcjonowania w codziennym życiu. Pytasz o fundacje a więc jak widzę jesteś z Warszawy więc mogę Ci polecić fundację „Fundacja Dzieciom: Zdążyć z Pomocą” ul. Łomiańska5 05-685 Warszawa. Wpisując ich nazwę znajdziesz więcej informacji w internecie. Ja dzięki tej fundacji zbieram na swoją protezę.
Nie wiem czy istnieją typowe fundacje dla ludzi po amputacji, ale i przez inne można założyć sobie subkonto dla zbierania funduszy. Swego czasu chcieliśmy tu założyć stowarzyszenie lecz mimo tylu odwiedzających nie zebraliśmy odpowiedniej ilości chętnych osób. Do dzisiaj jest mi z tego powodu smutno że nie mamy własnej organizacji by sobie pomagać i wspierać . Powracając do tematu życzę Ci dużo siły w przezwyciężaniu kłopotów i zapisuj się do fundacji i zbieraj środki :) .

Re: Witam - po amputacji przedramienia 15/02/2011 09:50 #3

• kudłata
  • ( Użytkownik )
  • kudłata Avatar
Tomku, bardzo Ci dziękuję. Nie przypuszczałam, że ta fundacja wspiera też osoby dorosłe... Zorientuję się.
Siły się przydadzą bardzo, bo bezsilność jest czasem ogromna :-( (prawa ręka też mocno ucierpiała), ale mam dla kogo żyć i muszę dobrze sobie radzić, żeby nie zawieźć mojego dziecka. Wiem, że są ludzie, którym się udało odnaleźć w życiu po amputacji, więc wierzę, że ja też będę potrafić! tym bardziej, że mam takiego małego 'motywatora'! :-D

poszukuję.. 14/09/2011 14:11 #4

Poszukuję kobiet, które z powodu choroby lub wypadku, a może od urodzenia nie mają rąk i nóg. Kobiety, które chciałby poświęcić nam trochę wolnego czasu i porozmawiać w kobiecym gronie o swojej niepełnosprawności. O swoim codziennym życiu, potrzebach, o tym z czym sobie radzą a w czym potrzebują pomocy.
Bardzo proszę o kontakt:
Agnieszka Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
516444962
Rozmowa telefoniczna do niczego nie zobowiązuje.;)

Re: Witam - po amputacji przedramienia 12/04/2012 21:00 #5

• qbson
  • ( Użytkownik )
  • qbson Avatar
hej
www.pozahoryzonty.org/ Jasiek i jego rodzina ta naprawdę super chętnie ci pomogą
lcheart.pl/ ta fundacja mnie olała delikatnie mówiąc ale wiem ze są w stanie dużo pomóc :)
pozdrawiam

Re: Witam - po amputacji przedramienia 14/04/2012 20:16 #6

• Marti
  • ( Użytkownik )
  • Marti Avatar
hej
www.pozahoryzonty.org/ Jasiek i jego rodzina ta naprawdę super chętnie ci pomogą
lcheart.pl/ ta fundacja mnie olała delikatnie mówiąc ale wiem ze są w stanie dużo pomóc :)
pozdrawiam
jak to Cię olała? ja nie miałam żadnego problemu :)
  • Strona:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.378 seconds