Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Amputacja palcy prawej dłoni

Re: Amputacja palcy prawej dłoni 05/01/2010 19:47 #7

Witam, również nie mam palca i też jestem ciekawa ile taka proteza kosztuje i co na to NFZ? Mam nadzieję, że koszt będzie w zasięgu przeciętnego człowieka. Pozdrawiam Renata.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: Amputacja palcy prawej dłoni 18/01/2010 10:58 #8

• cycuss
  • ( Użytkownik )
  • cycuss Avatar
  • Podziękowania 1
NFZ może wam dać tylko 370zł. 9120.01 Proteza kosmetyczna części ręki taki macie limit z NFZ limity od 10lat są takie same może się mylę ale z tego co mi wiadomo tyle dostaniecie
pozdrawiam

Re: Amputacja palcy prawej dłoni 30/09/2010 10:41 #9

• sabina
  • ( Użytkownik )
  • sabina Avatar
Witam! Dokładnie tydzień temu miałam amputowany wskazujący palec prawej dłoni. Wczoraj dowiadywałam się o koszt protezy palca. Proteza kosztuje 5 tys. zł i jak mnie zapewniono świetnie imituje palec, ale nie spełnia żadnych funkcji mechanicznych. Nie wiem, czy powinnam podawać nazwę "firmy" , która wykonuje te usługi, dlatego na wszelki wypadek - nie podaję.

Re: Amputacja palcy prawej dłoni 04/12/2010 18:01 #10

witam
Ja też mam taki problem. Ja potrzebuję protezy na trzy palce u prawej dłoni. Wiem, ze z NFZ mogę dostać tylko 300 zł.

Re: Amputacja palcy prawej dłoni 05/01/2011 22:01 #11

witam was po długiej nieobecności, troche mnie nie było .... ale juz jestem :) wracając do tematu co kiedyś zaczołem to sprawa ma sie nastepujaco: refundacja z NFZ niby jest ale tak jak wiadomo nie są to "pieniadze" które sfinansuja protezke, firmy specjalizujace sie w takim fachu istnieja,jest ich naprawdę dużo i robią kawał dobrej roboty....byłem, widziałem ale jeszcze nie kupiłem poniewaz zbieram pieniażki ( w moim przypadku okołu 15 000 zł za full wypas :) jak ktos nie wie że to sztuczne to nie pozna , i to jest w tym najlepsze :) polecam firmę w ŁODZI na ul. PASJONISTÓW niestety dokładnego adresu nie pamietam pozdrawiam serdecznie

Re: Amputacja palcy prawej dłoni 03/02/2011 11:49 #12

• rafalgor
  • ( Użytkownik )
  • rafalgor Avatar
Ja swoją protezę przedramienia robiłem też w Łodzi na Pasjonistów w Centrum Techniki Ortopedycznej. Zdecydowałem się na tzw mioelektryczną -czyli taką, którą steruję impulsami mięśniowymi. Super sprawa! Żadnych linek - zakładam i działa. Pokazywali mi tam też protezy ręcznie malowane. Mało mi szczeka nie opadła jak zobaczyłem stopień odwzorowania. Niemal ideał. Co prawda dobra proteza kosztuje, ale ma się spokój na kilka lub kilkanaścielat. Co ciekawe ta sama proteza co ja mam w firmie z Poznania kosztuje kilka tysięcy więcej.
Pozdrawiam, Rafał
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Time to create page: 0.432 seconds