Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: skuter dla osoby niepełnosprawnej

skuter dla osoby niepełnosprawnej 08/07/2009 00:40 #1

• ozonela
  • ( Użytkownik )
  • ozonela Avatar
Dostałam pierwszą pracę po amputacji i zaczynam od października. W związku z tym mam ogromny problem jak ja tam się dostanę, bo nie dojdę jeszcze do przystanku tramwajowego nie mówiąc już o wsiadaniu do tramwaju , który nie jest niskopodłogowy. Słyszałam o specjalnych skuterach elektrycznych dla osób niepełnosprawnych. W związku z tym mam pytanie. Czy ktoś starał się o taki skuter, jakie trzeba spełnić warunki, żeby dostać dofinansowanie i gdzie się to załatwia. Pozdrawiam!
Temat został zablokowany.

Re: skuter dla osoby niepełnosprawnej 09/07/2009 05:05 #2

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
ozonela, skuter fajna rzecz,ale w czasie lata i przy ładnej pogodzie a co w pozostałe wiosenno zimowo jesienne miesiace?Jeśli masz prawo jazdy to tylko tą sprawę załatwia samochod.Ale wracając do skutera to poszukaj w googlach tam znajdziesz wszystkie wiadomosci interesujące ciebie, nie pamietam stron sam kiedyś odnalazłem to wszytko właśnie korzystając z googli.Pozdrawiam jan-dawno nie zaglądałaś na forum.

Re: skuter dla osoby niepełnosprawnej 11/07/2009 14:55 #3

• ozonela
  • ( Użytkownik )
  • ozonela Avatar
Wszystko rozbija się o prawo jazdy, których nie mam. A skuter to fajna rzecz szczególnie, że tych uprawnień nie wymaga. Mam możliwość dojazdu do pracy na koszt pracodawcy tylko, że chciałabym się usamodzielnić szczególnie, że moje postępy w chodzeniu są kiepskie. Czytałam o dofinansowaniu do samochodu, komputera i wózka elektrycznego, ale nie mogę dokopać się do informacji o skuterach. Dlatego poprosiłam o pomoc.

Re: skuter dla osoby niepełnosprawnej 12/07/2009 08:45 #4

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
ozonela, najprościej szukaj w googlach wpisując hasło skuter elektryczny dla ON tam znajdziesz wiele stron o skuterach pozdrawiam jan

Re: skuter dla osoby niepełnosprawnej 17/07/2009 14:38 #5

Witam:(
jetem zrospazona mam chlopaka co ma 21 lat:(
jechal na motorze i neistety mial wypadek mial amputowana noe powyzej kolana i pisze z prozba gdzie mozna starac sie o dofinansowania na protezE??
pozmozcieee :-([shadow=red:19304f2bc9][/shadow:19304f2bc9][glow=yellow:19304f2bc9][/glow:19304f2bc9]

Re: skuter dla osoby niepełnosprawnej 17/07/2009 16:03 #6

• rober
  • ( Użytkownik )
  • rober Avatar
Cześć maleńka10. Jeżeli twój chlopak byl ubezpieczony to proteze do nauki chodzenia powinien dostać za darmo. Musisz się zorientować gdzie w twojej okolicy jest jakiś ośrodek rechabilitacyjny lub coś podobnego. Jeżeli nie chcecie tej zwyklej protezy to o dofinansowanie musice się starać z PCPRu. :-)
Pozdrawiam Robert
  • Strona:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.131 seconds