Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Nie wiem gdzie szukac...

Nie wiem gdzie szukac... 19/01/2009 16:44 #1

• damiaan
  • ( Użytkownik )
  • damiaan Avatar
Witam wszystkich, przepraszam jesli cos zle robie, jestem tu nowy. Chcialem sie dowiedziec czy moze ktos mi podac strone z protezami konczyn dolnych... nie wiem gdzie to znalesc. licze na wasza pomoc, za wszystko przepraszam i z gory dziekuje
Temat został zablokowany.

Re: Nie wiem gdzie szukac... 19/01/2009 18:29 #2

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
damiaan, ja gdy szukałem tego samego co ty,znalazłem w googlach strone ORTOPEDYKA tam bardzo obrazowo pokazane są rodzaje oprotezowania. to dało mi obraz w jaki sposób mozna wykonac protezę.oczywiscie bez szczegółow.równiez na stronach ortocentrum tez znajdziesz tego co poszukujesz.pozdrawiam jan

Re: Nie wiem gdzie szukac... 24/01/2009 08:59 #3

• Emusix
  • ( Użytkownik )
  • Emusix Avatar

proteza 04/07/2009 15:14 #4

co sadzicie o zrobieniu protezy w SOL POLSKA??i stopie RE FLEX??

Re: Nie wiem gdzie szukac... 31/07/2009 08:53 #5

• ( Gość )
Ja nie jestem zadowolona z firmy SOL ( Tarnowskie Góry) -robiłam tam pierwszy raz protezy i gdyby nie mój upór i moje doświadczenie kilkunastoletnie w poruszaniu się na protezach- nie wiem czy bym w tych co mi zalecał młody protetyk poruszała się sprawnie -nie wspominając juz o kosztach. W Katowicach gdzieś również działa firma wykonująca protezy na zachodnich komponentach a ostatnio dowiedziałam sie o firmie ze Szczecina, którą tworzą fachowcy i potrafią doradzić i pomóc również w innych sprawach dotyczących nas -niepełnosprawnych.

Re: Nie wiem gdzie szukac... 30/12/2009 14:34 #6

ja zdecydowałem się na zrobienie protezy w SOL w Tarnowskich Górach i jestem bardzo zadowolony z wykonania zresztą osoby które tam poznałem również wypowiadały się bardzo pozytywnie. Proteze robił mi także młody protetyk który złożył proteze perfekcyjnie za każdym razem kiedy tam jestem spotykam się z życzliwością i miłą obsługą.
Przeleżałem trochę w szpitalu i rozmawiałem z ludzmi po amputacjach którzy narzekali na zakłady (nie będe robił reklamy ;-) w których zrobiono im protezy po kilku miesiącach z protezą zaczeło się coś dziać a klientowi wręczano klucz imbusowy i kazano regulować ustawienia malowano zwykłą rurkę na czarno i wciskano kit że jest to włókno węglowe albo robiono odlewy kikuta w małym pomieszczonku gdzieś na zapleczu sklepu.A co będzie jeżeli taki zakładzik nagle przestanie istnieć .Sam musisz zdecydować .
  • Strona:
  • 1
  • 2
Time to create page: 0.404 seconds