Witamy, Gościu
Użytkownik Hasło Zapamiętaj mnie

TEMAT: orzeczenie

Re: orzeczenie 21/01/2009 21:25 #13

• scotti
  • ( Użytkownik )
  • scotti Avatar
To ja chyba mam jeszcze wieksze szczescie, gdyz pierwsza decyzja (3 mies.temu) i renta na stale :-) Nie wiem tylko co tam brytyjski lekarz napisal bo rente mam od 3-ech miesiecy i juz mi przyslali jakies zaswiadczenie "potwierdzenie o zyciu"? , czy cos w tym rodzaju :mrgreen:
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re: orzeczenie 24/01/2009 08:56 #14

• Emusix
  • ( Użytkownik )
  • Emusix Avatar
po amputacji uda, na pierwszej komisji dostalej I grupe na okolo 1,5roku , na drugiej komisji II grupe na stale.
Nie chodzi o to ze oni sprawdza czy odrosnie noga, oni sprawdzaja czy jestes samodzilny i czy moga przyznac druga grupe, czy tez niezdolny do samodzilenej egzystejcji i I grupe. Jak widac ma to jakis sens gdyz niektorzy z wyzej opsianycxh maja komplikacje znacznie utrudniajace funkcjonowanie, inni nie.

Re: orzeczenie 24/01/2009 09:37 #15

• scotti
  • ( Użytkownik )
  • scotti Avatar
Czesto operujecie "grupami" inwalidzikimi. I, II grupa a u mnie w decyzji nic takiego nie znalazlem ?? Moze mi ktos powiedziec gdzie i jak tego sie mam dowiedziec?

Re: orzeczenie 24/01/2009 10:19 #16

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
scotti, obowiazują w/g ustawy z dnia 27 sierpnia 1997r trzy grupy niepełnosprawności:1 grupa-znaczny;2 grupa-umiarkowany;3 grupa-lekki.To odpowiada staremu podziałowi:na 1;2;i3 grupę.Więcej na te temat w wyzej podanej ustawie.pozdrawiam jan

Re: orzeczenie 24/01/2009 11:50 #17

• scotti
  • ( Użytkownik )
  • scotti Avatar
Dzieki jmwojt, ale u mnie nic takiego nie ma. Jedyne co jest na decyzji zwiazanej ze stanem zdrowia: "renta stala z tytulu czesciowej niezdolnosci do pracy"
Moge jedynie gdybac, ze moze to oznaczac grupe 2 - umiarkowany ??

Re: orzeczenie 24/01/2009 12:45 #18

• jmwojt
  • ( Użytkownik )
  • jmwojt Avatar
scotti, chyba cie zrozumiałem,dokument o którym piszesz to napewno dokument z ZUS a orzeczenia o niepełnosprawnosci wydają komisje orzekające niepełnosprawnośc.wydaje mi się ale nie mam pewnosci,że ty masz ze Szkocji okreslona niepełnosprawnosc i na tej podstawie ZUS przyznał ci rentę.moze sie myle nie widze tych dokumentów wie cylko gdybam.pozdrawiam jan :-|
Time to create page: 0.182 seconds